Hoppa till innehållet

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

En utskrift från Dagens Nyheter, 2020-08-12 08:40

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/sport/malvakten-nickade-in-kvitteringen-med-bara-sekunder-kvar/

Sport

Bara sekunder kvar – då nickade målvakten in kvitteringen

Varbergs målvakt August Strömberg gratuleras efter att ha nickat in kvitteringen 3–3 på stopptid.
Varbergs målvakt August Strömberg gratuleras efter att ha nickat in kvitteringen 3–3 på stopptid. Foto: Thomas Johansson/TT

Elfsborg såg ut att gå mot tre poäng.

Men då kom ännu ett målvaktsmål.

Varbergs keeper August Strömberg noterades för gästernas 3–3-mål med bara sekunder kvar av matchen.

TT Text

Nykomlingarna Varberg har gått överraskande bra i allsvenskan. På tio spelade omgångar hade man samlat ihop 14 poäng och låg på en sjundeplats. Men även dagens motståndare Elfsborg har gått bra och låg inför dagens möte på en delad andraplats.

Och det blev en jämn tillställning, som avgjordes genom en målvakt. För andra gången den här allsvenska säsongen skrev en målvakt in sig i målprotokollet, med bara sekunder kvar av matchen. Ett mål som räddade en poäng åt Varberg.

Det var gästerna Varberg som tog ledningen redan i matchminut 8 mot Elfsborg när Daniel Krezic skickade in ett inlägg i målområdet som Astrit Seljmani skickligt släppte vidare till Tashreeq Matthews. 19-årige Matthews tog hand om chansen och sköt in sitt första mål i allsvenskan.

I den 32:a minuten tilldömdes hemmalaget Elfsborg en straff efter att Anton Liljenbäck fällt Johan Larsson i straffområdet.

Jesper Karlsson tog hand om frisparken och placerade säkert in bollen i vänstra hörnet.

– Det är en tuff första halvlek. De är tuffa i sina omställningar. Jag tänkte innan matchen att det här är nästan svårare än att möta topplagen, de krigar, sade Jesper Karlsson i Dplays sändning i paus.

I andra halvleken var det Elfsborg som hade mest press.

Vilket lönade sig till slut.

I den 67:e minuten tog hemmalaget ledningen. Rasmus Alm tog ner en hög boll med högerfoten, tog sedan en kort löpning och skickade in 2–1 till Elfsborg.

Därefter följde några händelserika minuter.

Varberg var snabba med att replikera och bara tre minuter senare utjämnade man när Erion Sadiku gjorde 2–2.

Men det hann bara gå två minuter innan Elfsborg tog ledningen igen.

Jesper Karlsson bjöd på ett riktigt drömmål när han halvt ”cykelsparkade” in 3–2.

Därefter såg Elfsborg ut att gå mot tre poäng när Varberg fick en hörna med bara sekunder kvar av matchen.

När inlägget kom in i målområdet nickades bollen in av Varbergs målvakt August Strömberg. Men av tv-bilderna att döma kan Elfsborgsmålvakten ha varit på bollen med händerna innan den gick i mål. Men Strömberg sattes upp som målgörare.

– Jag vet faktiskt inte. Jag fattade inte att den gick in i mål förrän folk började skrika. Jag fick nån smäll i ansiktet, det kanske var från hans hand, sade August Strömberg i Dplays sändning efter matchen.

– Jag tar på mig det, det är inte ofta man får göra mål, karriärens första.

Samma sak skedde den 19 juli när Helsingborgs målvakt Anders Lindegaard nickade in 2–2 mot Falkenberg och räddade en poäng till sitt lag.

Ämnen i artikeln

Fotboll
IF Elfsborg

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB:s (”Ifrågasätt”) tjänst Ifrågasätt erbjuder DN möjligheten för läsare att kommentera vissa artiklar. Denna tjänst tillhandahålls således av Ifrågasätt som också är ansvarig för tjänsten.

De kommentarer som Ifrågasätt tillgängliggör på tjänsten visas i anslutning till dn.se. DN granskar inte kommentarerna i förväg. Kommentarerna omfattas inte av utgivaransvaret enligt yttrandefrihetsgrundlagen och de är inte heller en del av den grundlagsskyddade databasen dn.se.

Grundreglerna för kommentarer är:

  • håll dig till ämnet
  • håll en god ton
  • visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln.

I övrigt gäller de regler för kommentarer som framgår av Ifrågasätts användarvillkor och som du godkänner i samband med att du skapar ett konto för kommentering. Ifrågasätt förbehåller sig rätten att radera kommentarer i efterhand. DN kan genom eget beslut ta bort kommentarer.

Ⓒ Detta material är skyddat enligt lagen om upphovsrätt