Logga in på Dagens Nyheter

Här kan du som DN-kund logga in för obegränsad läsning av DN.se och e-DN.

Med ett gratiskonto kan du följa skribenter och ämnen samt spara artiklar.

Sport

”Många tror på en ljus framtid – de hemska åren har vi passerat”

Hammarby slog ut AIK ur gruppspelet, lagkaptenen Kennedy Bakircioglü gjorde mål på straff. Nu väntar Elfsborg på bortaplan i kvartsfinalen.
Hammarby slog ut AIK ur gruppspelet, lagkaptenen Kennedy Bakircioglü gjorde mål på straff. Nu väntar Elfsborg på bortaplan i kvartsfinalen. Foto: Johanna Lundberg/Bildbyrån

Kennedy Bakircioglü och hans Hammarby spelar på söndagen cupmatch mot Elfsborg i Borås, avspark 14.00.

1 Har ni fått hybris efter 2–1 mot AIK?

– Nej, det tycker jag inte. Vi vann en match som var viktig både för oss och för våra supportrar. Vi kan inte sväva på moln efter det resultatet men vi är givetvis stolta över att vi gått vidare.

2 På söndag väntar regerande cupmästarna Elfsborg i kvartsfinalen på bortaplan, det är ingen lätt uppgift?

– Det vet vi, ett plus är att vi också spelar på konstgräs. Elfsborg är ungefär samma motstånd som AIK, det är en cupmatch och allt kan hända. Vi måste göra det vi är bra på helt enkelt.

3 Vad är ni bra på?

– I superettan var vi väldigt starka sista 20–25 minuterna. Vi håller högt tempo hela tiden och försöker att se till att motståndarna blir trötta. Det gäller att Elfsborg inte får samma start som AIK med 1–0 direkt, vi måste vara med från start.

4 Efter Elfsborg väntar Örebro?

– Vi ska vidare till final och då blir det tuffa matcher hela tiden. Vi har lyckats bra på bortaplan tidigare och jag hoppas att det fortsätter på samma sätt.

5 När Elfsborgs tränare Janne Mian var i Hammarby hörde han bara talas om myten Kennedy, är du en myt?

– Är Kennedy en myt? Jag vet inte, det får du fråga dem som tycker så. Det känns bra för tillfället och jag ska inte vara stöddig. Det är bättre att andra får säga sitt om mig, jag vill inte sitta här och höja mig själv men kan jag uppnå mina kvaliteter då vet jag att det kan gå bra för mig och laget.

6 Du dansade mot AIK men fyller faktiskt 35 i år, hur länge kan du spela med så lätta fötter?

– Jag vet inte. Men så länge kroppen svarar på det jag vill så kommer jag att fortsätta. Det finns ingen anledning att säga att man ska sluta. Man ska ha roligt på plan och det har jag fortfarande.

7 Nu får du möta snart 39-årige Anders Svensson som numera spelar mittback i Elfsborg?

– Han är en skön spelare med bra inställning, Anders är en viktig spelare för Elfsborg .

8 Kan 13.481 personer som köpt säsongskort ha fel?

– Nej, det är grymt. Hatten av för alla dem. De stöttar laget och nu känns det som att många tror på en ljus framtid för Hammarby. De hemska åren har vi passerat.

9 När blir det SM-guld?

– Det är en bra fråga, det vet man aldrig. År 2001 var vi tippade att åka ut, då blev det SM-guld. Man ska aldrig säga aldrig.