Hoppa till innehållet

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

En utskrift från Dagens Nyheter, 2020-10-24 00:54

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/sport/mardromsstart-i-alpina-premiaren/

Sport

Mardrömsstart i alpina premiären

Sara Hector hade ingen lycka i första åket när världscupen inleddes med storslalom i Sölden.
Sara Hector hade ingen lycka i första åket när världscupen inleddes med storslalom i Sölden. Foto: Joe Klamar/AFP

Den alpina premiären blev lite av mardröm för de svenska åkarna. Sara Hector var ensam om att ta sig vidare till eftermiddagens andra åk men var mer än tre sekunder efter ledande italienskan Marta Bassino.

Det är dimmigt och folktomt i Söldens tuffa brant när de första världscupspoängen ska delas ut.

Sara Hector var först av den svenska kvintetten och var nästan sekunden efter redan vid första mellantiden och hela 3,18 sekunder efter i mål.

– Lite av en mardrömsstart, konstaterade tv-experten Tobias Hellman om Hectors 18:e plats.

Estelle Alphand, som gör sin tredje säsong i det svenska landslaget, gjorde en ännu blekare insats och var 4,07 efter Bassino i mål.

– Det var dimmigt och jag blev snöblind hela vägen ned, säger Alphand besviket efter sitt inledande åk.

Alphand slutade på plats 32 och tvingades se att varken hon eller de tre övriga svenska åkarna får starta eftermiddagens andraåk.

Leder gör italienskan Marta Bassino som har 58 hundradelar till godo på landsmaninnan Federica Brignone.

Brignone vann i Sölden 2015 och har chansen att ta sin andra seger, på elva starter, men då måste hon ta sig förbi Marta Bassino som gjorde ett i stort sett felfritt premiäråk.

Amerikanskan Mikaela Shiffrin, som dominerat utförsåkningen sedan hon tog sin första världscupsseger i Åres slalom 2012, är skadad och finns inte på plats.

Federica Brignone var också den som tog hem totala världscupen förra säsongen sedan Shiffrin hoppat av mitt under säsongen på grund av pappans död.

Alice Robinsson, Nya Zeeland, vann i Sölden i fjol när hon i andra åket snuvade Shiffrin på segern.

Robinsson ligger delad fyra, 1,18 sekunder efter Bassino inför eftermiddagens andra åk.

Ämnen i artikeln

Alpint

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB:s (”Ifrågasätt”) tjänst Ifrågasätt erbjuder DN möjligheten för läsare att kommentera vissa artiklar. Denna tjänst tillhandahålls således av Ifrågasätt som också är ansvarig för tjänsten.

De kommentarer som Ifrågasätt tillgängliggör på tjänsten visas i anslutning till dn.se. DN granskar inte kommentarerna i förväg. Kommentarerna omfattas inte av utgivaransvaret enligt yttrandefrihetsgrundlagen och de är inte heller en del av den grundlagsskyddade databasen dn.se.

Grundreglerna för kommentarer är:

  • håll dig till ämnet
  • håll en god ton
  • visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln.

I övrigt gäller de regler för kommentarer som framgår av Ifrågasätts användarvillkor och som du godkänner i samband med att du skapar ett konto för kommentering. Ifrågasätt förbehåller sig rätten att radera kommentarer i efterhand. DN kan genom eget beslut ta bort kommentarer.

Ⓒ Detta material är skyddat enligt lagen om upphovsrätt