Markkanen klar för Dalkurd - DN.SE
Vi har förtydligat hur vi behandlar personuppgifter och cookies.
Du följer nu ämnet: STOCKHOLMS STAD (sparas i Mitt DN)
Sport

Markkanen klar för Dalkurd

Eero Markkanen lämnar AIK för bottenplacerade Dalkurd.
Eero Markkanen lämnar AIK för bottenplacerade Dalkurd. Foto: Suvad Mrkonjic/Bildbyrån

AIK och Eero Markkanen valde att gå skilda vägar och bröt kontraktet i förväg. Nu flyttar den finske anfallaren i stället till den allsvenska konkurrenten Dalkurd.

”I Eero får vi en fysisk forward som varit med länge på den här nivån. Vi kommer att få stor nytta av honom och det känns väldigt bra att han är med direkt”, säger sportchefen Adil Kizil till klubbens webbplats.

Dalkurd har tappat många spelare under sommaren, bland annat målsprutan Mohamed Buya Turay. Klubben ligger sist i allsvenskan efter 16 omgångar.

Markkanen kom till AIK första gången 2014. 2015 skrev han på för Real Madrid, men kom tillbaka efter säsongen 2015 då han tecknade ett treårskontrakt med AIK. Markkanen gjorde 21 mål på 66 tävlingsmatcher för AIK.

”Eero har alltid uppträtt professionellt och lämnar nu AIK för nya äventyr där vi önskar honom all lycka”, säger AIK:s sportchef Björn Wesström i ett pressmeddelande.

Läs mer: Blåvitt förstärker med Superettans skyttekung 

Läs mer: Robin Söder tillbaka i allsvenskan 

Kommentera artikeln
I samarbete med tjänsten Ifrågasätt erbjuder DN möjligheten att kommentera vissa artiklar. Håll dig till ämnet och håll en god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Vi tar bort inlägg som vi bedömer är olämpliga.