Hoppa till innehållet

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

En utskrift från Dagens Nyheter, 2020-11-24 08:46

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/sport/markligt-segermal-av-malmo-i-skelleftea/

Sport

Märkligt segermål av Malmö i Skellefteå

Skellefteås Philip Broberg och Malmö Redhawks Adam Brodecki.
Skellefteås Philip Broberg och Malmö Redhawks Adam Brodecki. Foto: Ola Westerberg/Bildbyrån

Vid sidan av buren men ändå i mål.

Med SHL-säsongens kanske märkligaste mål kunde Malmöbacken Jesper Jensen Aaabo i slutperioden avgöra matchen mot Skellefteå och ge sitt lag segern med 4–3.

TT Text

Dessförinnan hade västerbottningarna kommit tillbaka efter en svag start och jagade en trepoängare när Jensen Aabo slog till i början av den tredje perioden. Från blå linjen sköt han ett skott utanför, men sargstudsen träffade hemmamålvakten Arvid Söderblom och gick i mål.

Med två raka segrar verkar Malmö vara på gång nu, trots sin plats längst ner i tabellen.

– Vi får ett turligt mål och sen gör alla vad som krävs för att vinna en hockeymatch, täcker skott och så, säger tvåmålsskytten Emil Sylvegård till C More.

Ett ovälkommet speluppehåll på en vecka hindrade inte Malmö och Sylvegård från att chockstarta matchen.

Efter fem minuters spel hade Skånelaget hunnit med att pricka målramen tre gånger och dessutom hittat rätt två gånger bakom Skellefteåkeepern Söderblom, båda målen gjorda av Sylvegård.

Skellefteå utan fart och aggressivitet är ett tämligen tandlöst lag och precis så inledde hemmalaget matchen. Kanske bidrog det att den avstängde poängmaskinen Jonatan Berggren saknades. Vid 1–0-målet vann Malmö kampen framför mål innan Pathrik Westerholm hittade en helt ren Sylvegård som enkelt kunde slå in pucken.

Laget ligger jumbo i SHL men kanske är det en vändning på gång nu?

– Vi har mycket att bygga vidare på så kommer det här att bli bra, säger Emil Sylvegård.

Storsegern i förra omgången mot Brynäs kom efter hela fyra mål i numerärt överläge och den trenden fortsatte när Sylvegård i powerplay fick flera chanser innan han till slut kunde slå in 2–0. Då stod matchuret på 5.20 och så långt hade det varit spel mot ett mål.

Skellefteåbacken Oskar Nilsson gav den glesa publikskaran hoppet tillbaka när han stötte in en reducering 16 minuter in i öppningsperioden. Vid det laget hade Skellefteå vaknat till liv och tagit ett grepp om spelet, men strax innan periodslutet kunde Malmö med en blixtrande kontring utöka till 3–1 genom Axel Wemmenborn.

Sakta men säkert ökade hemmalaget trycket och med två dragskott i slutet av mittenperioden kunde man utjämna till 3–3, först genom mål av backen Philip Broberg och bara fyra sekunder före periodpausen genom Joakim Lindström i numerärt överläge.

Skellefteå bombarderade Malmömålvakten Oscar Alsenfelt på slutet men han höll tätt och dansken Jensen Aaabo som blev matchhjälte med sitt märkliga skott.

Läs mer: Brynäs totala kross – 7–1 mot Frölunda

Ämnen i artikeln

Ishockey SHL
Ishockey

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB:s (”Ifrågasätt”) tjänst Ifrågasätt erbjuder DN möjligheten för läsare att kommentera vissa artiklar. Denna tjänst tillhandahålls således av Ifrågasätt som också är ansvarig för tjänsten.

De kommentarer som Ifrågasätt tillgängliggör på tjänsten visas i anslutning till dn.se. DN granskar inte kommentarerna i förväg. Kommentarerna omfattas inte av utgivaransvaret enligt yttrandefrihetsgrundlagen och de är inte heller en del av den grundlagsskyddade databasen dn.se.

Grundreglerna för kommentarer är:

  • håll dig till ämnet
  • håll en god ton
  • visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln.

I övrigt gäller de regler för kommentarer som framgår av Ifrågasätts användarvillkor och som du godkänner i samband med att du skapar ett konto för kommentering. Ifrågasätt förbehåller sig rätten att radera kommentarer i efterhand. DN kan genom eget beslut ta bort kommentarer.

Ⓒ Detta material är skyddat enligt lagen om upphovsrätt