Hoppa till innehållet

En utskrift från Dagens Nyheter, 2021-09-21 03:24

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/sport/mastarlaget-skuru-vann-dramatisk-premiar/

SPORT

Mästarlaget Skuru vann dramatisk premiär

Skurus mittnia Daniela De Jong gjorde tre mål och var en av Skurus bästa spelare i segermatchen mot Sävehof.
Skurus mittnia Daniela De Jong gjorde tre mål och var en av Skurus bästa spelare i segermatchen mot Sävehof. Foto: Michael Erichsen/Bildbyrån

Tränarna är överens. Sävehof vinner både serien och SM-guldet, men i premiären visade regerande mästarlaget Skuru att man blir att räkna med den här säsongen också.

Skuru besegrade Sävehof på bortaplan med 24–22 (11–11) och målvakten Josephine Nordström var en av matchhjältarna.

Skuru har tappat fyra målvakter, en av dem är finalhjälten Rebecca Nilsson som lämnade för spel i tyska Metzingen.

Nu är det Josephine Nordström, från Skövde med meriter från danska ungdomslandslaget, och Linnea Björkman, som spelat i Kungälv men började med handboll som 13-åring i Skuru, som ska försöka täppa till luckan efter Nilsson.

Josephine Nordström fick en smakstart i Skurutröjan och hade 47 i räddningsprocent efter första halvlek. När matchen var slut stannade hon på 42 och hade dessutom tre viktiga straffräddningar på sitt pluskonto.

När tränarna tippade säsongens All star team fick Sävehof med målvakten Sofie Börjesson, högernian Nina Koppang, vänsternian Jamina Roberts och högersexan Mathilda Lundström.

Regerande mästarlaget Skuru fick nöja sig med mittsexan Vilma Matthijs Holmberg och mittnian Daniela De Jong, landslagspelaren och vänstersexan Elin Hansson fick se Skaras Melanie Felber ta den platsen.

I seriepremiär ställdes spelarna mot varandra i Partille arena.

Den matchen såg Sävehof ut att avgöra när man gick från 11–11 till 14–11 i inledningen av andra halvlek, men Skuru var i kapp vid 17–17.

När Josephine Nordström räddade sin första straff och Vilma Matthijs Holmberg satte 18–17 till Skuru var det fortfarande en helt öppen historia.

Slutet blev dramatiskt, men Skuru kunde hålla undan och visade upp en imponerande glädjedans efter slutsignalen.

– Alla våra nyckelspelare behöver leverera när vi möter Sävehof. De har ju ännu fler etablerade spelare och en av världens bästa vänsternior i Jamina Roberts, säger Magnus Oscarsson Söder som under sin första säsong som tränare i Skuru säkrade klubbens fjärde SM-guld.

Han tar inte för givet att Skuru ska försvara guldet.

– Sävehof har förstärkt extremt bra och ska vara helt överlägset om man tittar på papperet. Det vore en enorm skräll om de inte vinner. Men som sagt, det ska spelas om det.

Skurus trupp är i stort sett identisk med den som spelade hem SM-guldet i slutet av maj genom att besegra H65 Höör med 3–1 i matcher.

– Vi ska vara ett topplag i år också. Vi börjar med topp fyra, sedan tar vi det därifrån och hoppas ha en chans att gå till final och vinna. Det är alltid tufft att ta sig hela vägen, men jag tycker inte att vi ska sikta på något annat Vi har kvar stommen som tog SM-guld.

Magnus Oscarsson Söder tror att det kan bli tufft bakom Sävehof och Skuru.

– Höör har tappat bra spelare och har Isabelle Andersson skadad, de behöver verkligen prestera om de ska komma topp tre. Önnered och Västerås ska också vara lag i toppen, det kommer att vara jämnare i toppen.

Ämnen i artikeln

Handboll
Skuru IK

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB:s (”Ifrågasätt”) tjänst Ifrågasätt erbjuder DN möjligheten för läsare att kommentera vissa artiklar. Denna tjänst tillhandahålls således av Ifrågasätt som också är ansvarig för tjänsten.

De kommentarer som Ifrågasätt tillgängliggör på tjänsten visas i anslutning till dn.se. DN granskar inte kommentarerna i förväg. Kommentarerna omfattas inte av utgivaransvaret enligt yttrandefrihetsgrundlagen och de är inte heller en del av den grundlagsskyddade databasen dn.se.

Grundreglerna för kommentarer är:

  • håll dig till ämnet
  • håll en god ton
  • visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln.

I övrigt gäller de regler för kommentarer som framgår av Ifrågasätts användarvillkor och som du godkänner i samband med att du skapar ett konto för kommentering. Ifrågasätt förbehåller sig rätten att radera kommentarer i efterhand. DN kan genom eget beslut ta bort kommentarer.

Ⓒ Detta material är skyddat enligt lagen om upphovsrätt