Hoppa till innehållet

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

En utskrift från Dagens Nyheter, 2020-07-11 10:54

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/sport/mastarlaget-varvar-fran-arsenal/

Sport

Mästarlaget värvar från Arsenal

Katrine Veje (nummer 11) i kamp med Stina Blackstenius under en VM-kvalmatch mellan Danmark och Sverige. Arkivbild.
Katrine Veje (nummer 11) i kamp med Stina Blackstenius under en VM-kvalmatch mellan Danmark och Sverige. Arkivbild. Foto: Jonas Ekströmer/TT

Regerande mästarlaget Rosengård förstärker sin trupp inför damallsvenska starten.

Klubben värvar danska landslagsspelaren Katrine Veje från Arsenal.

TT Text

Den 28-årige backen/mittfältaren spelade i Malmöklubben, som då hette Ldb Malmö, mellan 2011 och 2013.

– Jättekul att Katrine är tillbaka i FCR. Hon är en erfaren spelare som spenderat några år i Frankrike och England. Hon kommer tillföra speed och ett en mot en-spel som är i världsklass, men också rutin från spel i stora ligor ute i Europa, säger sportchefen Therese Sjögran enligt ett pressmeddelande.

Värvningen kommer dagen före det svenska transferfönstret stänger. Rosengård har haft en så tunn trupp att man befarat att man inte kan utnyttja den tillfälliga regeln som ger rätt till fem byten per match.

Nu fylls truppen på med en stjärna som spelat 119 landskamper för Danmark.

– Jag är jätteglad att vara tillbaka i Malmö och Rosengård. Det är länge sedan, men det känns som att komma hem fast jag är dansk, säger Katrine Veje.

Damallsvenskan startar den 27 juni och Rosengård möter Vittsjö i premiären.

Ämnen i artikeln

Fotboll

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB:s (”Ifrågasätt”) tjänst Ifrågasätt erbjuder DN möjligheten för läsare att kommentera vissa artiklar. Denna tjänst tillhandahålls således av Ifrågasätt som också är ansvarig för tjänsten.

De kommentarer som Ifrågasätt tillgängliggör på tjänsten visas i anslutning till dn.se. DN granskar inte kommentarerna i förväg. Kommentarerna omfattas inte av utgivaransvaret enligt yttrandefrihetsgrundlagen och de är inte heller en del av den grundlagsskyddade databasen dn.se.

Grundreglerna för kommentarer är:

  • håll dig till ämnet
  • håll en god ton
  • visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln.

I övrigt gäller de regler för kommentarer som framgår av Ifrågasätts användarvillkor och som du godkänner i samband med att du skapar ett konto för kommentering. Ifrågasätt förbehåller sig rätten att radera kommentarer i efterhand. DN kan genom eget beslut ta bort kommentarer.

Ⓒ Detta material är skyddat enligt lagen om upphovsrätt