Hoppa till innehållet

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

En utskrift från Dagens Nyheter, 2020-09-29 17:17

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/sport/matchguide-allt-infor-sverige-ungern/

Sport

Matchguide: Allt inför Sverige–Ungern

Foto: Adam Ihse/TT

Vad: EM-kval i fotboll, grupp F.

TT Text

Var: Gamla Ullevi, Göteborg.

När: Torsdag den 17 september klockan 18.45.

Tv/radio: SVT2 och P4.

Ställning i gruppen:

1) Sverige, 3 matcher, 9 poäng, +15 i målskillnad.

2) Island, 3, 9, +10

3) Ungern, 4, 4, –4

4) Slovakien, 4, 4, –7

5) Lettland, 4, 0, –14

Lagens matcher hittills:

Sverige: Lettland (borta) 4–1, Ungern (b) 5–0, Slovakien (h) 7–0.

Ungern: Island (b) 1–4, Sverige (h) 0–5, Slovakien (b) 0–0, Lettland (h) 4–0.

Förutsättningar: Det är Sveriges första landskamp sedan träningsturneringen Algarve cup, som sammanföll med att coronapandemin bröt ut på allvar i Europa i mars. Efter Ungernmatchen väntar Island borta på tisdag.

Skadeläget: Varken Hedvig Lindahl (knäskadad), Fridolina Rolfö (hjärnskakning) eller Hanna Glas (knäskada) är med i truppen. Det är däremot Stina Blackstenius och Mimmi Larsson, trots att båda anfallarna dras med skador i baksidan av låret. På onsdagen tränade samtliga 25 spelare i den svenska truppen.

Spelarnas matchform: Varierar kraftigt. Det är den första landskampen på ett halvår, men vissa spelare – som Real Madrid-duon Kosovare Asllani och Sofia Jakobsson – har över huvud taget inte spelat match på flera månader. De allsvenska spelarnas säsong har samtidigt varit i gång sedan slutet av juni, medan ligorna i England, Tyskland och Italien precis startat.

Coronaläget: Inga rapporterade fall för Sveriges del. Ungern drabbades däremot av ett tungt avbräck när ett fall konstaterades i klubblaget MTK. Totalt saknas tio spelare, bland dem Ferencvaros-stjärnan Fanny Vago, jämfört med ursprungstruppen. Däremot finns två av lagets andra stjärnor, Wolfsburgs Zsanett Jakabfi och Göteborgs Anna Csiki, med i truppen.

Målvakterna Zecira Musovic och Jennifer Falk.
Målvakterna Zecira Musovic och Jennifer Falk. Foto: Carl Sandin/Bildbyrån

Hur startar Sverige?: Den stora frågan är vem som vaktar målet, nu när Hedvig Lindahl är skadad. Det är en tät kamp mellan Rosengårds Zecira Musovic och Göteborgs Jennifer Falk om platsen. Dessutom blir det intressant att se om Peter Gerhardsson satsar på matchotränade utlandsproffs före rejält uppvärmda allsvenska spelare.

Sverige, tänkbar elva (4–3–3): Zecira Musovic – Jessica Samuelsson, Linda Sembrant, Magdalena Eriksson, Jonna Andersson – Caroline Seger, Kosovare Asllani, Julia Zigiotti Olme – Sofia Jakobsson, Anna Anvegård, Lina Hurtig.

Övriga truppen: Jennifer Falk (mv), Emma Holmgren (mv), Nilla Fischer, Amanda Ilestedt, Emma Kullberg, Nathalie Björn, Filippa Curmark, Julia Roddar, Olivia Schough, Loreta Kullashi, Rebecka Blomqvist, Pauline Hammarlund, Mimmi Larsson, Stina Blackstenius.

Förbundskapten: Peter Gerhardsson.

Ungerns trupp:

Målvakter: Barbara Biro, Fruzsina Schildkraut, Luca Barti.

Försvarare: Laura Kovacs, Lilla Turanyi, Fanni Nagy, Evelin Mosdoczi, Anna Csiki, Hanna Nemeth, Emese Szakonyi, Kinga Boros, Virag Nagy, Boglarka Horti.

Mittfältare: Beatrix Fördos, Evelin Fenyvesi, Henrietta Csiszar, Zsofia Racz, Dora Zeller, Sara Pusztai, Luca Papp.

Anfallare: Bernadett Zagor, Zsanett Jakabfi, Dora Süle.

Förbundskapten: Edina Marko.

Läs också:

Landslaget vill knäböja inför matchen

Gerhardsson inför kvalmatchen: ”Alla 25 i full träning”

Uppskjutet EM skapar frågetecken kring veteraner

Ämnen i artikeln

Fotboll
Göteborg

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB:s (”Ifrågasätt”) tjänst Ifrågasätt erbjuder DN möjligheten för läsare att kommentera vissa artiklar. Denna tjänst tillhandahålls således av Ifrågasätt som också är ansvarig för tjänsten.

De kommentarer som Ifrågasätt tillgängliggör på tjänsten visas i anslutning till dn.se. DN granskar inte kommentarerna i förväg. Kommentarerna omfattas inte av utgivaransvaret enligt yttrandefrihetsgrundlagen och de är inte heller en del av den grundlagsskyddade databasen dn.se.

Grundreglerna för kommentarer är:

  • håll dig till ämnet
  • håll en god ton
  • visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln.

I övrigt gäller de regler för kommentarer som framgår av Ifrågasätts användarvillkor och som du godkänner i samband med att du skapar ett konto för kommentering. Ifrågasätt förbehåller sig rätten att radera kommentarer i efterhand. DN kan genom eget beslut ta bort kommentarer.

Ⓒ Detta material är skyddat enligt lagen om upphovsrätt