Hoppa till innehållet

En utskrift från Dagens Nyheter, 2021-12-04 05:52

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/sport/mattias-falck-utslagen-direkt-i-bordtennis-vm/

SPORT

Mattias Falck utslagen direkt i bordtennis-VM

Foto: Manfred Schillings/Bildbyrån

Han var finalist i senaste VM 2019.

Men i VM i Houston tog det slut för Mattias Falck redan i andra omgången. Svensken förlorade mot Alexandre Cassin i skiljeset.

Trots det är tre svenskar kvar i singelspelet och samtliga i dubbel.

TT Text

Falck fick en smakstart och hade flera lägen att sätta punkt för matchen. Vid ledning med 2–1 i set gick han fram till 10–7 och hade sedan ytterligare en setboll. Detta set blev kanske avgörande för utgången. Fransmannen vann med 17–15. I femte set fortsatte det, men Alexandre Cassin räddade två setbollar och vann setet med 12–10.

Falck fick till ett skiljeset och hade där återigen lägen att rycka, men fransmannen slet heroiskt och kunde till slut ta hem matchen.

– Svårt säga något nu. Får inte släppa de två seten där jag har flera setbollar, sade Mattias Falck, som förstås var oerhört besviken över att inte ge sig själv chansen att göra om bravaden från 2019.

Ändå är tre spelare kvar i singelspelet, Truls Möregårdh, Kristian Karlsson och Linda Bergström. Dessutom är alla kvar i dubbelspelet.

Truls Möregårdh var den positiva överraskningen som slog världsspelaren Chuang Chih-Yuan från Taiwan.

Möregårdh spelade inspirerat och gick fram till 3–1 i set. Då plötsligt ändrade Chuang en del i sitt spel och fick till ett skiljeset.

En pangstart för Truls Möregårdh bäddade för segern som till slut skrevs till 11–8.

– Jag är oerhört nöjd med matchen. Gör få misstag, hade bra taktik och är riktigt nöjd med mina returer, sade Truls Möregårdh.

Kristian Karlsson vann med 4–2 mot polacken Marek Badowski och får nu ta sig an Alexandre Cassin.

De svenska ledarna hyste stora förhoppningar om Anton Källbergs chanser. Men han hade en otroligt tuff motståndare i världssjuan Lin Gaoyuan, Kina, redan i sin andra match.

Totalt räddade Anton Källberg sex matchbollar i femte och sjätte set och pressade kinesen till skiljeset. Där fick svensken en pangstart med 3–0, men den vindsnabbe Lin kunde till slut vinna med 11–4.

– Jag hade behövt vara med bättre från start. Nu tvingades jag jaga. Ska man klara honom måste man vara väldigt bra i serve- och returspelet, sade Anton Källberg.

Linda Bergström vann komfortabelt med 4–0 över Hana Matelova, Tjeckien, och är vidare till tredje omgången.

Största skrällen så här långt under VM var att toppseedade japanen Tomokazu Harimoto föll i andra omgången mot Jakub Dyjas, Polen.

Ämnen i artikeln

Bordtennis

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB:s (”Ifrågasätt”) tjänst Ifrågasätt erbjuder DN möjligheten för läsare att kommentera vissa artiklar. Denna tjänst tillhandahålls således av Ifrågasätt som också är ansvarig för tjänsten.

De kommentarer som Ifrågasätt tillgängliggör på tjänsten visas i anslutning till dn.se. DN granskar inte kommentarerna i förväg. Kommentarerna omfattas inte av utgivaransvaret enligt yttrandefrihetsgrundlagen och de är inte heller en del av den grundlagsskyddade databasen dn.se.

Grundreglerna för kommentarer är:

  • håll dig till ämnet
  • håll en god ton
  • visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln.

I övrigt gäller de regler för kommentarer som framgår av Ifrågasätts användarvillkor och som du godkänner i samband med att du skapar ett konto för kommentering. Ifrågasätt förbehåller sig rätten att radera kommentarer i efterhand. DN kan genom eget beslut ta bort kommentarer.

Ⓒ Detta material är skyddat enligt lagen om upphovsrätt