Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

En utskrift från Dagens Nyheter, 2020-01-22 16:48

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/sport/matts-olsson-langt-efter-i-adelboden/

Sport

Matts Olsson långt efter i Adelboden

Matts Olsson. Foto: Frank Hoermann/DPA

Matts Olsson jagade ett trendbrott i världscupen i schweiziska Adelboden. 

Men i lördagens storslalom blev det bara en delad elfteplats – långt från täten. 

Matts Olsson har stått på världscuppallen minst en gång per år de tre senaste säsongerna. Men i vinter hade storslalomspecialisten inför lördagen som bäst varit tolva, och i det första åket i schweiziska Adelboden strulade det direkt.

Det hjälpte inte att svensken revanscherade sig i resten av banan. Olsson var 77 hundradelar bakom då ledande italienaren Luca de Aliprandini och på en delad 17:e plats inför avgörandet.

I andra åket klättrade visserligen 31-åringen till ett säsongsbästa som delad elva, men slutade ändå en sekund och 38 hundradelar efter segrande slovenen Zan Kranjec som vann före kroaten Filip Zubcic och fransmannen Victor Muffat-Jeandet.

Tävlingens andre svensk, Mattias Rönngren, kvalade in till andra åket som 20:e man från startnummer 57. Dagen slutade till sist med en 22:a plats. Det innebär personbästa i storslalom i världscupen. 

Läs mer: ”Folk tror jag är tunnhårig” – 20 vinterstjärnor om missuppfattningar