Hoppa till innehållet

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

En utskrift från Dagens Nyheter, 2021-04-13 22:03

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/sport/mattsson-nollade-dif-men-osaker-pa-framtiden/

Sport

Mattsson nollade DIF – men osäker på framtiden

Johan Mattsson höll nollan mot Djurgården och tog Frölunda till kvartsfinal.
Johan Mattsson höll nollan mot Djurgården och tog Frölunda till kvartsfinal. Foto: Bildbyrån

Göteborg. Hans framtid i klubben är oviss, men om det är sista säsongen i Frölunda tänker Johan Mattsson avsluta på bästa sätt. Stockholmaren höll nollan mot Djurgården och såg till att drömmen om ännu ett SM-guld lever vidare.

I onsdags fick Johan Mattsson lämna isen redan i andra perioden efter att Djurgården haft lekstuga och till slut vunnit med 7–2.

På torsdagen var det betydligt gladare miner efter att Mattsson hållit nollan och tagit sitt Frölunda vidare till kvartsfinal mot Rögle.

– Det känns skönt att de satsar på mig och i dag var vi ju ett helt annat lag än i andra matchen, sade Mattsson.

I ärlighetens namn hade 28-åringen, fostrad i Huddinge IK, inte särskilt mycket att göra i den avgörande åttondelen. Djurgården skapade knappt någoting. Ett ribbskott i slutminuterna var det enda av Djurgårdens avslut som passerade Mattsson, som höll med om att Frölundas seger och avancemang var rättvist.

Slutspelet fortsätter för Mattssons och Frölundas del, men frågan är om det blir någon fortsättning i klubben. Målvaktskollegan Niklas Rubin har förlängt sitt kontrakt med ett år, men Mattsson har inte hört något från klubbledningen. Det avslöjade han för Göteborgs-Posten i en intervju i veckan.

– Jag räknar med att få leta något någon annanstans, sade Mattsson till tidningen.

Återstår att se hur Roger Rönnberg resonerar. Frölundatränaren var lättad och nöjd efter avancemanget.

Det var stor skillnad på laget jämfört med smällen i onsdags. Framför allt visade spelarna större tålamod och glappet mellan backar och forwards var tätat.

– Det här var första matchen med den här gruppen där det var vinna eller försvinna och jag är väldigt glad över att jag får se den här skärpan. Jag ser samma smartness som gjort att vi gått långt i Champions Hockey League, sade Rönnberg.

Nu väntar tvåan i grundserien, Rögle. De två första kvartsfinalerna spelas i Ängelholm lördag och söndag.

Rönnberg ser fram mot uppgiften och tycker att Frölunda slår ur underläge. Det menar han kan vara en fördel.

– Det är första gången sedan jag kom till Frölunda som vi är lite underdogs. Vi vet hur det känns att vara favorit i en kvartsfinal, sade Frölundatränaren med adress Rögle.

Ämnen i artikeln

Ishockey SHL
Frölunda HC
Västsverige
Göteborg

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB:s (”Ifrågasätt”) tjänst Ifrågasätt erbjuder DN möjligheten för läsare att kommentera vissa artiklar. Denna tjänst tillhandahålls således av Ifrågasätt som också är ansvarig för tjänsten.

De kommentarer som Ifrågasätt tillgängliggör på tjänsten visas i anslutning till dn.se. DN granskar inte kommentarerna i förväg. Kommentarerna omfattas inte av utgivaransvaret enligt yttrandefrihetsgrundlagen och de är inte heller en del av den grundlagsskyddade databasen dn.se.

Grundreglerna för kommentarer är:

  • håll dig till ämnet
  • håll en god ton
  • visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln.

I övrigt gäller de regler för kommentarer som framgår av Ifrågasätts användarvillkor och som du godkänner i samband med att du skapar ett konto för kommentering. Ifrågasätt förbehåller sig rätten att radera kommentarer i efterhand. DN kan genom eget beslut ta bort kommentarer.

Ⓒ Detta material är skyddat enligt lagen om upphovsrätt