Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

En utskrift från Dagens Nyheter, 2020-02-18 00:14

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/sport/mcgregor-blixtknockade-cowboy-i-las-vegas/

Sport

McGregor blixtknockade ”Cowboy” i Las Vegas

Foto: Steve Marcus/Getty/AFP

40 sekunder. Så lång tid tog det för den 31-årige irländaren Conor McGregor att vinna på teknisk knockout mot Donald ”Cowboy” Cerrone i återkomsten till UFC.

TT Text

Allt var över efter en spark från McGregor mot Cerrones huvud, vilket följdes upp med ett par axelattacker från irländaren som bröt näsan på ”Cowboy”. Ytterligare slag och en uppföljande spark mot Cerrones käke senare bröt domaren matchen och förklarade McGregor som segrare, skriver The Independent.

– Ireland, baby! vrålade McGregor för att fira segern. Och sedan tillägnade han sin mamma vinsten.

Den besegrade Cerrones första kommentar var:

– Han tog mig på en gång. Han knäckte min näsa, men det är sånt som händer. Jag älskar sporten, sade amerikanen enligt Aftonbladet.

Fajten mellan McGregor och Cerrone var huvudmatchen i UFC-galan i Las Vegas tidigt på söndagsmorgonen svensk tid och McGregors första på över ett år. Och vinsten blir mycket lönsam. För själva matchen ska han, enligt uppgifter i flera medier, ha fått omkring fem miljoner dollar, knappt 48 miljoner kronor. Men det är inte allt.

I en intervju med den amerikanska sportkanalen ESPN säger Conor McGregor att han räknar med att totalt dra in 80 miljoner dollar (cirka 762 miljoner kronor) på olika avtal och ekonomiska överenskommelser kopplade till fajten.

– Jag är säker på att det blir en rejäl dagslön. Förmodligen den bästa i min MMA-karriär. Ja, jag skulle säga att det kan handla om 80 miljoner dollar, säger McGregor.

Och även om den summan känns svindlande är den inte helt osannolik. För UFC-matchen mot Khabib Nurmagomedov 2018 fick McGregor totalt in 50 miljoner dollar, enligt ESPN.