Hoppa till innehållet

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

En utskrift från Dagens Nyheter, 2021-03-07 11:22

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/sport/medvedev-till-semi-krossade-vannen/

Sport

Tsitsipas vände och vann – skrällde mot Nadal

Bild 1 av 2 Stefanos Tsitsipas fick revansch mot Rafael Nadal i Australian Open.
Foto: David Gray/AFP
Bild 2 av 2 En besviken Rafael Nadal är utslagen.
Foto: Paul Crock/AFP

För två år sedan förlorade Stefanos Tsitsipas semifinalen i Australian Open mot Rafael Nadal. I år fick han revansch i kvartsfinalen efter en makalös vändning.

I semifinalen väntar Daniil Medvedev.

TT Text

Världstvåan i tennis, Rafael Nadal, hade inte tappat ett set inför kvartsfinalen, såg inledningsvis ut att få en lika enkel resa genom kvartsfinalen och vann de två första seten. I det tredje höll spelarna sina egna servegame och det fick avgöras i tiebreak, som greken Tsitsipas vann (7–4).

I det fjärde bröt Tsitsipas Nadals serve en gång, och i det femte bröt han fram till 6–5 för att sedan serva hem matchen.

Den femteseedade Tsitsipas slog Nadal för andra gången. När de senast möttes, i Australian Open 2019, vann Nadal semifinalen. Nu fick Tsitsipas revansch och är framme i sin andra semifinal i Melbourneturneringen.

Tsitsipas är blott den tredje som lyckas vända 0–2 till seger mot Nadal.

– Jag är mållös, har inga ord som kan beskriva vad som hände. Det är otroligt. Jag lyckades, jag fajtades och tog ut allt jag hade på banan, säger greken i segerintervjun.

– Jag var väldigt nervös i början, men i tredje set började allt funka. Jag fokuserade i dag på att behålla lugnet, det var därför jag lyckades. Nu ska jag ta ett isbad och göra mig redo för semifinalen. Jag ser fram emot att spela bra tennis där.

Daniil Medvedev är klar för semifinalen.
Daniil Medvedev är klar för semifinalen. Foto: James Gourley/Shutterstock

Där får han möta Daniil Medvedev som besegrade sin ryske landsman Andrej Rubljov i tre raka set i kvartsfinalen.

I november tog Daniil Medvedev sin hittills största seger i karriären, när han vann ATP-slutspelet. Kvartsfinalen mot landsmannen och nära vännen Andrej Rubljov blev en oväntat ensidig historia. Inte främst för att Rubljov underpresterade, utan för att Medvedev spelade på en annan nivå.

– Det är aldrig lätt att möta vänner, men vi är sådana tävlingsskallar att det inte spelar någon roll. Man är bara fokuserad på att vinna, fokuserad på att nå semifinal i en grand slam, sade Medvedev i segerintervjun i Eurosports sändning.

Han imponerade på sig själv genom att vinna i tre raka set, 7–5, 6–3, 6–2, i den tryckande hyttan.

– Det här var definitivt en av de bästa matcherna jag har spelat, inte bara på senare tid utan det senaste året.

– Jag är nog en av de första spelarna som lyckas göra Andrej så här trött efter en match, och det är jag väldigt stolt över.Han spelade riktigt bra och ändå lyckades jag vinna i tre raka set utan något tiebreak.

Läs mer: Världsettan utslagen ur Australian Open

Ämnen i artikeln

Rafael Nadal
Tennis

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB:s (”Ifrågasätt”) tjänst Ifrågasätt erbjuder DN möjligheten för läsare att kommentera vissa artiklar. Denna tjänst tillhandahålls således av Ifrågasätt som också är ansvarig för tjänsten.

De kommentarer som Ifrågasätt tillgängliggör på tjänsten visas i anslutning till dn.se. DN granskar inte kommentarerna i förväg. Kommentarerna omfattas inte av utgivaransvaret enligt yttrandefrihetsgrundlagen och de är inte heller en del av den grundlagsskyddade databasen dn.se.

Grundreglerna för kommentarer är:

  • håll dig till ämnet
  • håll en god ton
  • visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln.

I övrigt gäller de regler för kommentarer som framgår av Ifrågasätts användarvillkor och som du godkänner i samband med att du skapar ett konto för kommentering. Ifrågasätt förbehåller sig rätten att radera kommentarer i efterhand. DN kan genom eget beslut ta bort kommentarer.

Ⓒ Detta material är skyddat enligt lagen om upphovsrätt