Hoppa till innehållet

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

En utskrift från Dagens Nyheter, 2020-07-03 01:19

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/sport/mellberg-gar-vidare-efter-nyforvarvets-tweet/

Sport

Mellberg går vidare efter nyförvärvets tweet

Helsingborgs tränare Olof Mellberg ser vidare efter tweet-uppståndelsen.
Helsingborgs tränare Olof Mellberg ser vidare efter tweet-uppståndelsen. Foto: Ludvig Thunman/Bildbyrån

Mix Diskerud har bett om ursäkt för tweeten som ledde till stor uppståndelse.

Nu kan han debutera för Helsingborg på torsdag.

– Han har varit väldigt taggad på att komma hit, väldigt engagerad i hur vi spelar fotboll och sin egen roll, säger Olof Mellberg till Fotbollskanalen.

TT Text

Nyförvärvet Mix Diskerud fanns inte med på planen när Helsingborg åkte på pumpen med 0–3 mot nykomlingen Varberg i måndagens allsvenska premiär.

I stället valde han att skicka ut en mindre genomtänkt tweet direkt efter slutsignal som löd: ”En positiv grej var att ett västkustlag tog tre poäng. Go Västkusten”.

Inlägget bemöttes med stor kritik från lagets supportrar och bara en stund senare var tweeten borttagen.

– Han har varit väldigt taggad på att komma hit, väldigt engagerad i hur vi spelar fotboll och sin egen roll. Så jag grundar bara det här på mina samtal med honom. Han har också uttryckt att han är väldigt taggad på att vara här. Så det tror jag inte är någon tvekan, säger tränare Olof Mellberg till Fotbollskanalen.

Tränaren tror inte att utspelet kommer påverka norsk-amerikanens framtid i klubben.

– Jag har inte upplevt det. Nu jobbar han på för att komma i så bra form som möjligt och bidra på planen. I slutändan är det viktigast.

Mittfältaren, som är inlånad på ett halvårskontrakt från Manchester City, har bett om ursäkt. Nu kan han debutera mot Kalmar på bortaplan på torsdag.

Ämnen i artikeln

Fotboll

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB:s (”Ifrågasätt”) tjänst Ifrågasätt erbjuder DN möjligheten för läsare att kommentera vissa artiklar. Denna tjänst tillhandahålls således av Ifrågasätt som också är ansvarig för tjänsten.

De kommentarer som Ifrågasätt tillgängliggör på tjänsten visas i anslutning till dn.se. DN granskar inte kommentarerna i förväg. Kommentarerna omfattas inte av utgivaransvaret enligt yttrandefrihetsgrundlagen och de är inte heller en del av den grundlagsskyddade databasen dn.se.

Grundreglerna för kommentarer är:

  • håll dig till ämnet
  • håll en god ton
  • visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln.

I övrigt gäller de regler för kommentarer som framgår av Ifrågasätts användarvillkor och som du godkänner i samband med att du skapar ett konto för kommentering. Ifrågasätt förbehåller sig rätten att radera kommentarer i efterhand. DN kan genom eget beslut ta bort kommentarer.

Ⓒ Detta material är skyddat enligt lagen om upphovsrätt