Hoppa till innehållet

En utskrift från Dagens Nyheter, 2021-09-18 01:54

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/sport/mff-siktar-mot-tredjeplatsen-fullt-rimligt-tycker-jag/

SPORT

MFF siktar mot tredjeplatsen: ”Fullt rimligt tycker jag”

Franz Brorsson orsakade straffen som ledde till 0–2 mot Juventus. MFF-backen tror att det är rimligt att Malmö siktar på tredjeplatsen.
Franz Brorsson orsakade straffen som ledde till 0–2 mot Juventus. MFF-backen tror att det är rimligt att Malmö siktar på tredjeplatsen. Foto: Petter Arvidson/Bildbyrån

Malmö FF föll mot Juventus. Men kampen om att gå vidare i Europaspelet lever i allra högsta grad, och har precis börjat.

– Vi siktar ju på tredjeplatsen, fullt rimligt tycker jag, sa Franz Brorsson.

Juventus slog MFF, Chelsea besegrade Zenit. Favoriterna i gruppen tog varsin seger i den första omgången av Champions Leagues gruppspel. Det är också de två lagen som på förhand tippas att gå vidare till turneringens gruppspel.

I stället är det en kamp om tredjeplatsen och slutspel i Europa League som är mest rimlig att blicka mot. En kamp som förväntas vara mot ryska Zenit.

– Vi siktar ju på tredjeplatsen, fullt rimligt tycker jag. Det var skönt att de också fick noll poäng men en vinst mot dem öppnar upp stora chanser så det är väl egentligen de vi ska plocka poäng av, sa Franz Brorsson.

Malmö FF stod upp mot Juventus i stora delar av den första halvleken.

– Ja men absolut. Det kändes som att vi fick bra press på dem och spelade ut lite enkla bollar till inkast och vi vann boll högt upp. Sen får de 1–0 som det känns kommer från ingenstans, men såna här lag är effektiva, sa Franz Brorsson och fortsatte:

– Får de en okej chans så är det nästan mål nio av tio (gånger). Man kan inte ge dem många chanser för då sätter de dit den. Annars så känns första 25 väldigt bra. Sen så med 3–0 i baken innan halvtid var det inte optimalt.

Med två bakslag sent i första halvlek hade Juventus en 3–0-ledning. Något som också blev slutresultatet.

Men även om MFF släppte in tre mål och alla kom efter tilltrasslade situationer i backlinjen var backkollegan Anel Ahmedhodzic också ganska nöjd med försvarsspelet.

– Under den andra halvleken tyckte jag att det fungerade bättre än under den sista kvarten i första halvlek. Det var egentligen bara under den perioden som jag tyckte att vi gav dem chanser. Bortsett från det tycker jag att vi stod upp bra som lag och att vår press funkade, sa han.

Anel Ahmedhodzic fick spela drygt tio minuter mot kompisen Dejan Kulusevski som han lärde känna under tiden i de svenska ungdomslandslagen.

Juventusmittfältaren, tillika den svenska landslagsmannen, hoppade in i den 82:a minuten.

Ahmedhodzic hann med att växla några ord med Kulusevski.

– Vi bara snackade lite. Det var länge sedan vi hade träffats. Sedan bytte vi tröja också. Det var faktiskt kul att se honom, sa Anel Ahmedhodzic.

Härnäst väntar allsvensk toppstrid för Malmö FF. Tre tunga poäng står på spel för MFF som tappat i guldjakten.

– Dags att ta tre poäng här. Vi är starka på hemmaplan, det vet vi. En toppmatch mot Djurgården här hemma är fantastiskt kul och vi är väldigt revanschsugna, sa Franz Brorsson.

Läs mer:

Johan Esk: Det var som att se ett småsyskon mopsa upp sig

Ronaldo målskytt – men United föll

Ämnen i artikeln

Malmö
Juventus F.C
Malmö FF
Fotboll

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB:s (”Ifrågasätt”) tjänst Ifrågasätt erbjuder DN möjligheten för läsare att kommentera vissa artiklar. Denna tjänst tillhandahålls således av Ifrågasätt som också är ansvarig för tjänsten.

De kommentarer som Ifrågasätt tillgängliggör på tjänsten visas i anslutning till dn.se. DN granskar inte kommentarerna i förväg. Kommentarerna omfattas inte av utgivaransvaret enligt yttrandefrihetsgrundlagen och de är inte heller en del av den grundlagsskyddade databasen dn.se.

Grundreglerna för kommentarer är:

  • håll dig till ämnet
  • håll en god ton
  • visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln.

I övrigt gäller de regler för kommentarer som framgår av Ifrågasätts användarvillkor och som du godkänner i samband med att du skapar ett konto för kommentering. Ifrågasätt förbehåller sig rätten att radera kommentarer i efterhand. DN kan genom eget beslut ta bort kommentarer.

Ⓒ Detta material är skyddat enligt lagen om upphovsrätt