Hoppa till innehållet

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

En utskrift från Dagens Nyheter, 2021-01-22 08:45

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/sport/mia-jalkerud-lamnar-djurgarden/

Sport

Mia Jalkerud lämnar Djurgården

Mia Jalkerud, till vänster, tackar för sig i Djurgården.
Mia Jalkerud, till vänster, tackar för sig i Djurgården. Foto: Nils Petter Nilsson/TT

Trotjänaren och målsprutan Mia Jalkerud lämnar damallsvenska Djurgården.

”Efter tio säsonger i blåränderna har min resa officiellt tagit slut för denna gång”, skriver 31-åringen på Twitter.

Nästa klubbadress blir i Norge.

Den gångna säsongen tog hon visserligen en paus från fotbollen sedan hon blivit mamma till tvillingar. Men Mia Jalkerud har det senaste decenniet personifierat Djurgårdens damlag, som måldrottning och lagkapten.

Men det blir inget spel i Djurgården i damallsvenskan 2021, skriver anfallaren på Twitter.

”Efter tio säsonger i blåränderna har min resa officiellt tagit slut för denna gång. Bär med mig många härliga minnen och framför allt stolthet över att ha spelat så många matcher för klubben i mitt hjärta”, skriver Jalkerud.

https://twitter.com/miajalkerud/status/1346752056703520768

Både Jalkerud och hennes partner – den isländska målvakten Gudbjörg Gunnarsdottir, som på nyårsafton meddelade att hon lämnar Djurgården efter nio säsonger – är klara för norska Arna-Bjørnar, skriver Bergen-klubben på sin hemsida.

”Ser fram i mot nya utmaningar och att få snöra på sig skorna igen efter ett års frånvaro”, skriver Jalkerud på Twitter.

Djurgården, som blev nia i allsvenskan 2020, har sedan tidigare även tappat landslagsspelaren Olivia Schough till Rosengård.

Ämnen i artikeln

Fotboll

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB:s (”Ifrågasätt”) tjänst Ifrågasätt erbjuder DN möjligheten för läsare att kommentera vissa artiklar. Denna tjänst tillhandahålls således av Ifrågasätt som också är ansvarig för tjänsten.

De kommentarer som Ifrågasätt tillgängliggör på tjänsten visas i anslutning till dn.se. DN granskar inte kommentarerna i förväg. Kommentarerna omfattas inte av utgivaransvaret enligt yttrandefrihetsgrundlagen och de är inte heller en del av den grundlagsskyddade databasen dn.se.

Grundreglerna för kommentarer är:

  • håll dig till ämnet
  • håll en god ton
  • visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln.

I övrigt gäller de regler för kommentarer som framgår av Ifrågasätts användarvillkor och som du godkänner i samband med att du skapar ett konto för kommentering. Ifrågasätt förbehåller sig rätten att radera kommentarer i efterhand. DN kan genom eget beslut ta bort kommentarer.

Ⓒ Detta material är skyddat enligt lagen om upphovsrätt