Vi har förtydligat hur vi behandlar personuppgifter och cookies.
En utskrift från Dagens Nyheter, 2018-11-19 02:02 Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/sport/michael-ryderstedt-lagger-av/
Du följer nu ämnet: STOCKHOLMS STAD (sparas i Mitt DN)
Sport

Michael Ryderstedt lägger av

Tennisspelaren Michael Ryderstedt har bestämt sig för att lägga av. Ryderstedt tar vid 27 års ålder beslutet där höstens Davis Cup-kval mot Belgien blev sista stora höjdpunkten på karriären.

– Jag gör det med vetskapen att jag gav allt jag hade att ge. Jag blev så bra som jag kunde med de medel jag hade, säger han till Svenska Dagbladet.

Ryderstedt förde under större delen av sin karriär en anonym tillvaro. Som bäst var han rankad 130:e i världen. En semifinal i Stockholm Open, två Davis Cup-möten med Sverige, bland annat debuten mot Serbien förra året på hemmaplan, tillhör höjdpunkterna och han lägger nu av som rankad 487:a.

Beskedet betyder nu att Sverige har blott två spelare bland de 500 bäst rankade inom herrtennisen.

© Detta material är skyddat enligt lagen om upphovsrätt
Kommentera artikeln
I samarbete med tjänsten Ifrågasätt erbjuder DN möjligheten att kommentera vissa artiklar. Håll dig till ämnet och håll en god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Vi tar bort inlägg som vi bedömer är olämpliga.