Hoppa till innehållet

En utskrift från Dagens Nyheter, 2021-09-28 16:27

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/sport/miedemas-hattrick-tog-arsenal-till-champions-league/

SPORT

Miedemas hattrick tog Arsenal till Champions League

Tereza Krejcirikova i Slavia Prag rensar framför Arsenals Beth Mead.
Tereza Krejcirikova i Slavia Prag rensar framför Arsenals Beth Mead. Foto: Sven Beyrich/SPP/Shutterstock

Svensktränade Arsenal är vidare till gruppspel i damernas Champions League. Jonas Eidevalls lag besegrade Slavia Prag med klara 4–0 i returmötet i Tjeckien, och vann därmed dubbelmötet med 7–0.

TT Text

Segerkonstruktören denna gång blev Vivianne Miedema. Efter tre mål på tolv minuter i den andra halvleken noterades Miedema för 100 mål i Arsenal. Den nederländska anfallsstjärnan är redan den engelska ligans bästa målgörare genom tiderna.

Kim Little satte matchens sista mål på straff precis före slutet.

Ämnen i artikeln

Arsenal FC
Fotboll

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB:s (”Ifrågasätt”) tjänst Ifrågasätt erbjuder DN möjligheten för läsare att kommentera vissa artiklar. Denna tjänst tillhandahålls således av Ifrågasätt som också är ansvarig för tjänsten.

De kommentarer som Ifrågasätt tillgängliggör på tjänsten visas i anslutning till dn.se. DN granskar inte kommentarerna i förväg. Kommentarerna omfattas inte av utgivaransvaret enligt yttrandefrihetsgrundlagen och de är inte heller en del av den grundlagsskyddade databasen dn.se.

Grundreglerna för kommentarer är:

  • håll dig till ämnet
  • håll en god ton
  • visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln.

I övrigt gäller de regler för kommentarer som framgår av Ifrågasätts användarvillkor och som du godkänner i samband med att du skapar ett konto för kommentering. Ifrågasätt förbehåller sig rätten att radera kommentarer i efterhand. DN kan genom eget beslut ta bort kommentarer.

Ⓒ Detta material är skyddat enligt lagen om upphovsrätt