Vi har förtydligat hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

En utskrift från Dagens Nyheter, 2019-05-20 17:06

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/sport/mikael-ymer-foll-i-finalen/

Sport

Mikael Ymer föll i finalen

Mikael Ymer. Foto: Nicolas Tucat/AFP

32-rankade Lucas Pouille blev för svår för Mikael Ymer i finalen i tennisturneringen i franska Bordeaux.

Den 25-årige fransmannen vann i två raka set, 6–3, 6–3. Trots förlusten tar 20-årige Ymer stora kliv på världsrankningen.

Rätta artikel

Lucas Pouille, som var i semifinal i årets Australian Open och som för ett år sedan var rankad tia i världen, blev för svår för Mikael Ymer i finalen i Challengerturneringen i Bordeaux.

Fransmannen bröt den unge svenskens serve redan i det andra gamet och höll sedan lätt undan till 6–3 i det första setet som tog 29 minuter.

I det andra setet kom servegenombrottet i det sjunde gamet och sedan höll fransmannen undan till set- och matchvinst efter en timme och sju minuters spel.

Mikael Ymer var aldrig riktigt nära någon gång i matchen. Han spelade inte till sig en enda breakboll på hela matchen. Den erfarne fransmannen spelade lite för snabbt och slog lite för hårt för att svensken skulle hinna med.

Finalplatsen Bordeaux ger Mikael Ymer 65 ATP-poäng, vilket gör att han avancerar på världsrankningen. När den nya listan offentliggörs på måndagen kommer 20-åringen att ta klivet från plats 169 till 149.

Dessutom gav finalplatsen 90.000 kronor.