Hoppa till innehållet

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

En utskrift från Dagens Nyheter, 2021-07-27 00:11

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/sport/mikael-ymer-framme-i-historisk-atp-kvartsfinal/

SPORT

Skrällmotstånd för Ymer i historisk ATP-kvart

Mikael Ymer förlorade första set mot Feliciano Lopez men vann matchen i Gstaad.
Mikael Ymer förlorade första set mot Feliciano Lopez men vann matchen i Gstaad. Foto: Anthony Anex/Keystone via AP

Mikael Ymer ställs mot 249-rankade tjecken Vit Kopriva – som slog ut världstian Denis Shapovalov – i kvartsfinal på gruset i Gstaad.

Ingen av tennisspelarna har tidigare varit så långt framme i en ATP-singelturnering.

TT Text

Mikael Ymer är en av alla tennisspelare som inte spelar i OS-turneringen i Tokyo som inleds under fredagen. I stället är den 22-årige Sverigeettan, rankad 96:a i världen, klar för kvartsfinal i Gstaads ATP-turnering i Schweiz.

Ymer vände och vann mot 89-rankade spanjoren Feliciano Lopez i den andra omgången på gruset och tog sig därmed vidare till karriärens första ATP-kvartsfinal i singel. Ymer, som vann matchen med setsiffrorna 6–7 (6–8), 7–6 (9–7), 6–4, ställs härnäst mot 24-årige skrällspelaren Vit Kopriva.

Den 249-rankade tjecken slog överraskande ut den kanadensiske stjärnan Denis Shapovalov, förstaseedad i turneringen och rankad tia i världen, med setsiffrorna 2–6, 6–3, 6–2 efter att också ha vänt sin match i den andra rundan.

Kopriva, som mest huserar på Challengertouren, har precis som Ymer heller aldrig varit i en ATP-kvartsfinal i singel tidigare.

Mikael Ymer har tidigare tagit fyra Challengertitlar på undertouren till ATP-touren och vunnit en ATP-dubbeltitel, tillsammans med storebrodern Elias i Stockholm Open 2016.

Ämnen i artikeln

Tennis

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB:s (”Ifrågasätt”) tjänst Ifrågasätt erbjuder DN möjligheten för läsare att kommentera vissa artiklar. Denna tjänst tillhandahålls således av Ifrågasätt som också är ansvarig för tjänsten.

De kommentarer som Ifrågasätt tillgängliggör på tjänsten visas i anslutning till dn.se. DN granskar inte kommentarerna i förväg. Kommentarerna omfattas inte av utgivaransvaret enligt yttrandefrihetsgrundlagen och de är inte heller en del av den grundlagsskyddade databasen dn.se.

Grundreglerna för kommentarer är:

  • håll dig till ämnet
  • håll en god ton
  • visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln.

I övrigt gäller de regler för kommentarer som framgår av Ifrågasätts användarvillkor och som du godkänner i samband med att du skapar ett konto för kommentering. Ifrågasätt förbehåller sig rätten att radera kommentarer i efterhand. DN kan genom eget beslut ta bort kommentarer.

Ⓒ Detta material är skyddat enligt lagen om upphovsrätt