Vi har förtydligat hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

En utskrift från Dagens Nyheter, 2019-06-19 03:51

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/sport/mikael-ymer-klar-for-franska-oppna/

Sport

Drömlottning för Mikael Ymer i Franska öppna

Foto: Dave Winter/Bildbyrån

Mikael Ymer fick en drömlottning i den första omgången i Franska öppna. Den 20-åriga svensken, som vann sin kvalfinal tidigare på fredagen, möter en annan kvalspelare, den 28-årige slovenen Blaz Rola.

Storebror Elias har gjort det sex gånger. Nu har också lillebror Mikael Ymer kvalat in till sin första grand slam-turnering.

På bana 13 på gruset på Roland Garros i Paris vann han över den 27-årige och 104-rankade schweizaren Henri Laaksonen med 2–1 i set.

Det var en oerhört svängig match där svensken vann det första setet snabbt med 6–1. Han bröt sedan schweizarens serve direkt i det andra setet och det såg ut som han skulle kunna vinna matchen i två raka set.

Då vände det. Schweizaren bröt direkt tillbaka och vann till sist det andra setet med klara 6–2.

I det tredje och avgörande setet började Mikael Ymer med att bryta Laaksonens serve blankt. När han sedan höll sitt eget servegame för första gången på flera game, hade han tagit tillbaka initiativet i matchen.

Laaksonen höll visserligen sin serve fram till 1–2, men sedan radade Ymer upp gamevinster och kunde efter en timme och 46 minuter slå in matchbollen och vinna det tredje setet med klara 6–2.

Framgången i Paris är utan tvekan Mikael Ymers främsta så här långt. Den garanterar honom dessutom 400.000 kronor och ATP-poäng som gör att han plockar tio placeringar på rankningen, till 139.

Sent på fredagseftermiddagen blev det också klart vilken Ymer ställs mot i sin första grand slam-match. Svaret, den 28-årige slovenen Blaz Rola måste ses som en drömlottning.

De båda har aldrig tidigare mött varandra, men med tanke på rankningen, Ymer 139 och Blaz Rola 188, får den unge svensken hållas som lite av favorit.

En seger mot Rola garanterar honom också drygt 800.000 kronor i prispengar.

Skulle han vinna så väntar tuffare motstånd i den andra omgången, antingen världsfemman Alexander Zverev, Tyskland eller John Millman, Australien. 

Jonas Desai: När sker tennisens generationsväxling om inte nu?