Vi har förtydligat hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

En utskrift från Dagens Nyheter, 2019-05-21 10:58

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/sport/mikael-ymer-klar-for-sin-storsta-final/

Sport

Mikael Ymer klar för sin största final

Mikael Ymer. Foto: Nicolas Tucat/AFP

Mikael Ymer är i final i den stora Challengerturneringen i Bordeaux. Den 20-årige svensken behövde bara 55 minuter på sig för att vinna över slovaken Filip Horansky med setsiffrorna 6–1, 6–0.

Rätta artikel

I finalen ställs nu den 169-rankade svensken mot fransmannen Lucas Pouille. Fransmannen är just nu rankad 32:a i världen, men var tia bara för ett år sedan.

I semifinalen var Mikael Ymer fullständigt överlägsen den 26-årige Filip Horansky. Svensken gick snabbt fram till en 3–0 ledning, men tappade sin serve till 3–1 när han avslutade gamet med två dubbelfel.

Ymer bröt dock tillbaka direkt. Och han gjorde det blankt och gick fram till setvinst 6–1 efter 32 minuters spel.

I det andra setet var det inget snack om saken. Ymer spelade fullständigt ut Horansky som såg alltmer uppgiven ut.

Andra set tog 23 minuter och efter 55 minuters spel var det över. Krossen 6–1, 6–0 betyder att den unge svensken är klar för sin hittills största final på seniornivå.

Challengern i Bordeaux är en av de största med en prissumma på över en och en halv miljon kronor. Dessutom ger den värdefulla ATP-poäng.

Mikael Ymer har genom finalplatsen redan spelat hem 90 000 kronor och 65 viktiga ATP-poäng. De kommer att föra honom en bra bit upp på världsrankningen.