Vi har förtydligat hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer
169 kr/månad

Vakna med DN på helgen. Halva priset på papperstidningen i tre månader!

En utskrift från Dagens Nyheter, 2019-07-19 08:12

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/sport/mikael-ymer-sista-kvalhoppet-i-wimbledon/

Sport

Mikael Ymer sista kvalhoppet i Wimbledon

Mikael Ymer. Foto: Christophe Ena/AP

Mikael Ymer är Sveriges sista singelhopp i kvalet till Wimbledon. Storebror Elias Ymer och Johanna Larsson blev båda utslagna direkt.

DN Text

20-årige Mikael Ymer, rankad 124 i världen, spelade fin tennis när han kvalade in i Franska öppna mästerskapen nyligen och även vann en match i huvudturneringen där. Och den goda formen tycks hålla i sig från grus till gräs.

På tisdagen vann svensken sin öppningsmatch i kvalet till Wimbledon med klara 6–4, 6–0 mot britten Aidan McHugh.

Det krävs tre vinster för att ta en plats i huvudturneringen, och nästa uppgift blir svår.  I andra kvalronden ställs Mikael Ymer mot tysken Dustin Brown, en teknisk och underhållande spelare som tidigare har varit rankad 64 i världen men i dag parkerar på 150:e plats.

Notabelt är att 34-årige Brown har 2–0 i matcher mot världstvåan Rafael Nadal, båda mötena på just gräs. Tysken besegrade spanjoren i både Halle 2014 och Wimbledon 2015.

Läs mer: Nadal: Wimbledon respekterar inte rankningen  

Elias Ymer, rankad 120, förlorade knappt i första kvalronden i måndags. Belgaren Ruben Bemelmans, rankad 171, slog ut Sverigeettan med 6–3, 6–7 (4–7), 6–4.

Endast en svensk singelspelare, 66-rankade Rebecca Peterson, är direktkvalificerad för årets Wimbledon som inleds på måndag. Johanna Larsson tvingades kvala för första gången på flera år och försvann direkt på tisdagen.

204-rankade bulgariskan Isabella Shinikova slog ut 165-rankade Larsson med 6–3, 6–4. Därmed kan dubbelspecialisten Larsson koncentrera sig helt på dubbeln i Wimbledon i par med belgiskan Kirsten Flipkens. Så sent som i söndags tog de hem WTA-titeln i Palma, Mallorca.