Du följer nu ämnet: STOCKHOLMS STAD (sparas i Mitt DN)
Sport

Mike Pence lämnar OS-middag med nordkoreansk ledare

USA:s vicepresident Mike Pence tillsammans med sin hustru Karen vid OS-invigningen.
USA:s vicepresident Mike Pence tillsammans med sin hustru Karen vid OS-invigningen. Other: Oss Andersen/AFP

USA:s vicepresident Mike Pence befann sig en kort stund i samma rum som Nordkoreas andreman Kim Yong-Nam på fredagen. Men före middagen i Yongpeong, där de båda skulle dela bord, lämnade amerikanen lokalen.

Flera internationella dignitärer kom till Sydkoreas president Moon Jae-Ins mottagning i samband med OS-invigningen i Pyeongchang. Mike Pence och Kim Yong-Nam befann sig i samma rum i cirka fem minuter, men enligt nyhetsbyrån Yonhap undvek båda att titta på varandra innan Pence lämnade middagen där han skulle sitta mittemot nordkoreanen.  

Läs mer: Nord- och Sydkoreas ledare skakade hand

Moon Jae-In och Kim Yong-Nam träffades emellertid i en historisk handskakning och delade sedan bord. Pence har under Sydkoreabesöket med sig Fred Warmbier, pappa till 22-årige Otto Warmbier som dog efter en fängelsevistelse i Nordkorea.

Läs mer: Kim Jong-Uns syster väntas skapa mediehysteri

Kommentera artikeln
I samarbete med tjänsten Ifrågasätt erbjuder DN möjligheten att kommentera vissa artiklar. Håll dig till ämnet och håll en god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Vi tar bort inlägg som vi bedömer är olämpliga.