Hoppa till innehållet

En utskrift från Dagens Nyheter, 2022-08-15 20:08

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/sport/milantranaren-hyllar-zlatan-overlagsen/

SPORT

Milantränaren hyllar Zlatan: "Överlägsen"

Zlatan beräknas vara åter i spel i vår.
Zlatan beräknas vara åter i spel i vår. Foto: Image Photo/Bildbyrån

Zlatan Ibrahimovic hyllas av Milantränaren Stefano Pioli, trots sin långa skadefrånvaro.

– Han har en överlägsen teknik och intelligens men framför allt är han fortfarande riktigt hungrig, säger Pioli i en intervju med Gazzetta dello Sport.

TT Text

Zlatan Ibrahimovic kommer vara borta från fotbollen under resten av året och troligtvis också en bit in på 2023 på grund av en knäoperation. Trots det skrev svensken, för ett par veckor sedan, på ett nytt kontrakt med italienska mästaren Milan.

Kontraktet gäller till sommaren 2023.

Nu hyllar Stefano Pioli, Milans huvudtränare, svenskens betydelse även om han inte alltid är med på planen. Ibrahimovic missade stora delar av förra säsongen på grund av skada.

– Zlatan är inte med men ändå med, för han är hela tiden i kontakt med alla. Han är en mästare som fortfarande kan göra skillnad, säger han i en intervju med Gazzetta dello Sport och fortsätter:

– Men först och främst måste han bli skadefri. Under avslutningen förra säsongen gjorde han en del galna uppoffringar. Folk vet inte om det men han kunde bara träna en kvart.

Milan bekräftade i slutet av maj att Ibrahimovic, som fyller 41 i oktober, har opererat främre korsbandet i sitt vänstra knä, och kommer därmed bli borta från spel i sju-åtta månader. Men återkomsten till klubbens träningsanläggning, Milanello, närmar sig enligt Pioli.

– Han har en överlägsen teknik och intelligens men framför allt är han fortfarande riktigt hungrig. Från mitten av augusti kommer han att finnas på Milanello för att fortsätta sin väg framåt.

Ämnen i artikeln

Fotboll

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB:s (”Ifrågasätt”) tjänst Ifrågasätt erbjuder DN möjligheten för läsare att kommentera vissa artiklar. Denna tjänst tillhandahålls således av Ifrågasätt som också är ansvarig för tjänsten.

De kommentarer som Ifrågasätt tillgängliggör på tjänsten visas i anslutning till dn.se. DN granskar inte kommentarerna i förväg. Kommentarerna omfattas inte av utgivaransvaret enligt yttrandefrihetsgrundlagen och de är inte heller en del av den grundlagsskyddade databasen dn.se.

Grundreglerna för kommentarer är:

  • håll dig till ämnet
  • håll en god ton
  • visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln.

I övrigt gäller de regler för kommentarer som framgår av Ifrågasätts användarvillkor och som du godkänner i samband med att du skapar ett konto för kommentering. Ifrågasätt förbehåller sig rätten att radera kommentarer i efterhand. DN kan genom eget beslut ta bort kommentarer.

Ⓒ Detta material är skyddat enligt lagen om upphovsrätt