Hoppa till innehållet

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

En utskrift från Dagens Nyheter, 2020-04-05 12:21

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/sport/militartraning-vantar-svenska-spelarna-i-kina/

Sport

Militärträning väntar svenska spelarna i Kina

I väntan på ligaspel i Kina väntar nu tuff militärträning för landslagsbacken Marcus Danielson.
I väntan på ligaspel i Kina väntar nu tuff militärträning för landslagsbacken Marcus Danielson. Foto: Carl Sandin/Bildbyrån

Sam Larsson och Marcus Danielson får en tuff start för sitt kinesiska lag Dalian, trots att ligaspelet är uppskjutet.

Kinas fotbollsförbund beordrar militärträning för alla proffslag.

TT Text

Enligt förbundsledare är skälet till beordrandet av den stenhårda fysträningen att coronaviruset ska besegras (genom att inte spela matcher) men att fortfarande försöka hjälpa till att uppfylla president Xi Jinpings dröm om att göra Kina till en stark fotbollsnation.

”Herr- och damlandslagen och professionella fotbollsklubbar har ombetts att strikt följa instruktionerna”, skriver Kinas fotbollsförbund i ett uttalande.

”Huvudtränaren i varje lag är direkt ansvarig.”

Enligt träningsprogrammet måste varje lag träna minst 16 timmar i veckan och spelarna klara uppställda mål i benböj, bänkpress och upphopp.

Spelarna måste också ha underhudsfett som understiger elva procent.

Det ska inte gå att fuska med träningen för lagen kommer att utsättas för inspektioner. Resultaten från de oannonserade besöken kommer att publiceras offentligt.

Den kinesiska fotbollsligan skulle ha startat i februari men är uppskjuten på obestämd tid på grund av coronavirusspridningen.

Svenskarna Sam Larsson och Marcus Danielson har nyligen skrivit på för Dalian som har spanjoren Rafael Benítez som tränare. Flera kinesiska lag har sedan utbrottet av det nya coronaviruset befunnit sig på träningsläger i Europa.

Läs mer: Så påverkas idrotten av det nya coronaviruset