Hoppa till innehållet

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

En utskrift från Dagens Nyheter, 2020-05-30 02:15

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/sport/min-lillebror-ska-inte-fa-mota-konsord-i-idrotten/

Sport

”Min lillebror ska inte få möta könsord i idrotten”

Bild 1 av 6 Under utbildningen pratar Shanga Aziz från Locker Room Talk med Norrköpings Handbollsklubbs P05-lag om vad som är okej att säga och inte. Gruppen pratar om känslor och att det inte finns bara ett sätt att vara på som kille.
Foto: Magnus Hallgren
Bild 2 av 6 Shanga Aziz var med och startade Locker Room Talk som ett UF-företag i gymnasiet men projektet har levt vidare – av ren nödvändighet.
Foto: Magnus Hallgren
Bild 3 av 6 I omklädningsrummet i Norrköping ska tolvåringarna berätta något som de tycker om med sig själva och med den de möter, men det får inte ha med utseendet att göra, det måste komma inifrån.
Foto: Magnus Hallgren
Bild 4 av 6 En pojke berättar att hans klasskompisar kommenterar att han har långt hår, och att ”det är ganska jobbigt att höra det varje dag”.
Foto: Magnus Hallgren
Bild 5 av 6 Att en landslagsspelare som Jimmy Durmaz engagerat sig säger Shanga Aziz är viktigt: ”För att vi ska få dem att verkligen tänka på de här frågorna, då måste deras förebilder också säga något om det, och faktiskt tycka att det är viktigt”.
Foto: Magnus Hallgren
Bild 6 av 6 Mehmet Bilge och Noah Hagström har lärt sig att en kille inte bara behöver vara på ett sätt, och de har lärt sig att ord sårar de också.
Foto: Magnus Hallgren

Donald Trump ursäktade sitt beteende med ”omklädningsrumsnack”. Landslagsbacken Mikael Lustig skrek ordet ”fittor” rakt ut inför lagets VM-playoff. Runt om i Sverige pratas om Metoo-kampanjen.

DN följde med organisationen Locker Room Talk till Norrköping och en utbildning för 12-åriga handbollsspelare i jämställdhet och vikten av ett schystare snack i omklädningsrum och i samhället.

Detta är en låst artikel. Logga in som prenumerant för att fortsätta läsa. Logga in