Hoppa till innehållet

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

En utskrift från Dagens Nyheter, 2020-04-09 16:58

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/sport/minnet-av-vad-malvakten-gjorde-i-flygplansvraket-dor-aldrig/

Sport

Minnet av vad målvakten gjorde i flygplansvraket dör aldrig

Bild 1 av 2 23 personer, däribland åtta Manchester United-spelare, dog i flygkraschen på Münchens flygplats den 6 februari 1958. Planet kunde inte lyfta i snöslasket på flygplatsen.
Foto: Mary Evans Picture/TT
Bild 2 av 2 ”Ögonblicket när Bobby Charlton lyfte bucklan renade mig. Det lättade på skuldkänslan”, sade managern Matt Busby efter segern mot Benfica i Europacupfinalen 1968.
Foto: Keystone Pictures

I mitten av februari avled ”Hjälten i München”, målvakten Harry Gregg, vid 87 års ålder. Gregg räddade flera liv när flygplanet med Manchester Uniteds fotbollslag kraschade i München 1958.

En av dem som han hjälpte ut ur flygplanet var Bobby Charlton, som nu är den siste överlevande United-spelaren från kraschen.

Här är historien om Münchenkatastrofen, hur ”Busby Babes” rycktes bort alltför tidigt och hur Manchester United reste sig ur askan.

Detta är en låst artikel. Logga in som prenumerant för att fortsätta läsa. Logga in