Hoppa till innehållet

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

Minns du sporten i juni?

Fotbolls-EM dominerade naturligtvis juni, men det hände annat också. Bland annat gjorde en av svensk simsports stora comeback, Caroline Seger satte svenskt landskampsrekord i fotboll och den klassiska golfmajorn US Open avgjordes. Har du koll på vad som hände i juni? Testa DN-sportens månadsquiz.

1 av 10

Comebacken. En av svensk simsports stora, Therese Alshammar, gjorde sensationell comeback i franska Canet. Vilken distans simmade hon först?

Nästa fråga

2 av 10

Vinnaren. Vem vann klassiska US Open i golf som avgjordes på Torrey Pines i San Diego?

Nästa fråga

3 av 10

Avskedet. Sverige åkte ur fotbolls-EM efter förlusten mot Ukraina. Hur många mål gjorde blågult i turneringen?

Nästa fråga

4 av 10

Platsen. Det är inte helt lätt att hålla koll på var alla matcher i fotbolls-EM spelas. Var mötte Sverige Spanien i EM-premiären?

Nästa fråga

5 av 10

Motståndet. En historisk semifinalplats låg i potten för de svenska basketdamerna i EM. Men det blev förlust i kvartsfinalen. Mot vilka?

Nästa fråga

6 av 10

Efterträdaren. En av svensk friidrotts stora profiler blir förbundskapten efter Karin Torneklint som slutar efter OS. Vem?

Nästa fråga

7 av 10

Rekordet. Efter att Sverige spelade 0–0 mot Australien i OS-genrepet har Caroline Seger nu gjort flest fotbollslandskamper i både Sverige och Europa. Hur många har hon spelat?

Nästa fråga

8 av 10

Finalen. Tampa Bay är ett av lagen som nu spelar final i Stanley Cup. Vilket är det andra?

Nästa fråga

9 av 10

Skrällen. De regerande världsmästarna Frankrike åkte ut i EM-åttondelen mot Schweiz efter straffar. Vem var det som sköt den ödesdigra franska straffen som Yann Sommer räddade?

Nästa fråga

10 av 10

Hjärtstoppet. Christian Eriksen kollapsade efter ett hjärtstopp i EM-premiären mot Finland. För vilken italiensk klubb spelar den danske fotbollsstjärnan?

Du har svarat på 0 av 10 frågor