Hoppa till innehållet

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

En utskrift från Dagens Nyheter, 2020-04-09 13:10

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/sport/mirakeltranaren-tar-over-aik-hockey/

Sport

Mirakeltränaren tar över AIK Hockey

Foto: Pär Olert/Bildbyrån

AIK vänder sig till en mirakeltränare efter den här säsongens hockeyfiasko.

Håkan Åhlund tar över Stockholmslaget och har skrivit ett tvåårskontrakt.

– Det kommer att bli lite annorlunda för AIK, säger han.

TT Text

AIK slutade som jumbo i hockeyallsvenskan den här säsongen efter att ha varit överlägsen serievinnare i fjol. Eftersom ishockeysäsongen bröts på grund av coronaviruset slapp laget kvala för att hålla sig kvar i serien.

Nu tar klubben – som den gångna säsongen bytte tränare två gånger – nya tag med Håkan Åhlund vid rodret. Han utförde mirakel i Oskarshamn och tog upp laget i SHL innan han sparkades i februari i år efter stridigheter med ledningen.

– Det är klart att de hade en tuff säsong, framför allt med tanke på säsongen innan som blev en tuff avslutning för dem. Men jag ser bara möjligheter i det här. Vi ska bygga ett lag och ett sätt för hur vi ska uppträda på dagarna. Det kommer att bli lite annorlunda för AIK så det är bara inspirerande tycker jag, säger Håkan Åhlund till DN.

Han medger själv att det är en speciell tid att ta över en hockeyklubb med tanke på det som händer runt om i världen.

– Det är inte riktigt prioritet på hockey. Föreningarna vet inte riktigt vad man har att röra sig med och vi vet inte riktigt hur det ser ut fram till hösten. Just nu är det ju stopp på att signera spelare också, så det är en lite annorlunda tid. Man får ha tålamod.

Enligt sportchefen Anders Gozzi ska en assisterande tränare snart vara klar.