Hoppa till innehållet

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

En utskrift från Dagens Nyheter, 2020-07-13 04:46

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/sport/mix-diskerud-klar-for-helsingborg/

Sport

Mix Diskerud klar för Helsingborg

Mix Diskerud.
Mix Diskerud. Foto: Martin Meissner/AP

Fem timmar innan det extra transferfönstret stänger presenterar Helsingborg ett tillskott.

Klubben tar in norskfödde amerikanen Mikkel Mix Diskerud på ett korttidslån från Manchester City.

TT Text

Ordföranden Krister Azelius medger att den kristyngda klubbens styrelse brottats med beslutet.

”I det läget vi befinner oss i med skador, tunn trupp och få alternativ på mittfältet känns det bra att få in en spelare med Mix kvaliteter”, säger tränaren Olof Mellberg i ett uttalande på klubbens hemsida.

Diskerud är född i Norge men spelar för det amerikanska landslaget. Han har tidigare varit utlånad till IFK Göteborg under två perioder, 2017 och 2018. Efter den senaste sejouren i IFK har han spelat i den sydkoreanska ligan. Lånet gäller säsongen ut.

Värvningen kommer i ett läge när Helsingborg befinner sig i ekonomisk kris och för drygt en vecka sedan vände sig till kommunen om hjälp. Ordföranden Krister Azelius medger att det ser märkligt ut:

– Ja. Absolut. Det som är en stor problematik i det här läget är att försöka förutse vad som händer i balansen mellan fotboll och ekonomi. Det skulle bli än märkligare för oss om vi fattade ett beslut som gör att vi inte klarar av den fotbollsmässiga prestationen inom de nu befintliga ramarna. Det är så vi har tänkt. Men vi har ju brottats med frågan från vänster och höger, säger han till fotbollskanalen.se.

Helsingborg inleder allsvenskan på måndag när man tar emot nykomlingen Varberg hemma på Olympia.

Ämnen i artikeln

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB:s (”Ifrågasätt”) tjänst Ifrågasätt erbjuder DN möjligheten för läsare att kommentera vissa artiklar. Denna tjänst tillhandahålls således av Ifrågasätt som också är ansvarig för tjänsten.

De kommentarer som Ifrågasätt tillgängliggör på tjänsten visas i anslutning till dn.se. DN granskar inte kommentarerna i förväg. Kommentarerna omfattas inte av utgivaransvaret enligt yttrandefrihetsgrundlagen och de är inte heller en del av den grundlagsskyddade databasen dn.se.

Grundreglerna för kommentarer är:

  • håll dig till ämnet
  • håll en god ton
  • visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln.

I övrigt gäller de regler för kommentarer som framgår av Ifrågasätts användarvillkor och som du godkänner i samband med att du skapar ett konto för kommentering. Ifrågasätt förbehåller sig rätten att radera kommentarer i efterhand. DN kan genom eget beslut ta bort kommentarer.

Ⓒ Detta material är skyddat enligt lagen om upphovsrätt