Hoppa till innehållet

En utskrift från Dagens Nyheter, 2022-01-17 11:37

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/sport/murray-forlorade-i-forsta-finalen-pa-tva-ar/

SPORT

Murray förlorade i första finalen på två år

Andy Murray.
Andy Murray. Foto: Dan Himbrechts/AP

Andy Murray var en match ifrån sin första ATP-titel sedan oktober 2019, men i finalen av Sydney Classic tog det stopp mot ryssen Aslan Karatsev.

TT Text

Murray förlorade i två raka set (3–6, 3–6) mot Karatsev, rankad 20 i världen, men tackade efter matchen sitt team för all hjälp.

– Det är första gången i en final på tre år, det har varit en lång väg tillbaka hit men jag kunde inte ha gjort det utan er, tack, säger han enligt BBC.

Murrays nästa anhalt är Melbourne och Australian Open. Skotten fick ett wildcard till turneringen precis innan jul.

”Andy är känd för sin kämpaglöd, passion och kärlek till sporten och jag är glad över att kunna välkomna honom tillbaka till Melbourne i januari”, skrev Australian Opens vd, Craig Tiley, på Twitter.

Australian Open startar på måndag, den 17 januari.

Ämnen i artikeln

Andy Murray
Tennis

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB:s (”Ifrågasätt”) tjänst Ifrågasätt erbjuder DN möjligheten för läsare att kommentera vissa artiklar. Denna tjänst tillhandahålls således av Ifrågasätt som också är ansvarig för tjänsten.

De kommentarer som Ifrågasätt tillgängliggör på tjänsten visas i anslutning till dn.se. DN granskar inte kommentarerna i förväg. Kommentarerna omfattas inte av utgivaransvaret enligt yttrandefrihetsgrundlagen och de är inte heller en del av den grundlagsskyddade databasen dn.se.

Grundreglerna för kommentarer är:

  • håll dig till ämnet
  • håll en god ton
  • visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln.

I övrigt gäller de regler för kommentarer som framgår av Ifrågasätts användarvillkor och som du godkänner i samband med att du skapar ett konto för kommentering. Ifrågasätt förbehåller sig rätten att radera kommentarer i efterhand. DN kan genom eget beslut ta bort kommentarer.

Ⓒ Detta material är skyddat enligt lagen om upphovsrätt