Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

En utskrift från Dagens Nyheter, 2019-12-07 14:07

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/sport/nadal-ett-steg-narmare-atp-semifinal/

Sport

Nadal hyllad och utslagen

Bild 1 av 2 Rafael Nadal hyllades med en buckla för att han kommer avsluta året som tennisens världsetta.
Foto: Ella Ling/BPI/REX
Bild 2 av 2 Rafael Nadal.
Foto: Ella Ling/BPI/REX

Rafael Nadal vann mot Stefanos Tsitsipas och hyllades med en prisbuckla för att han kommer avsluta året som tennisens världsetta.

Men någon semifinal i ATP-slutspelet i London blev det inte för spanjoren som är utslagen efter att Alexander Zverev slagit Daniil Medvedev i gruppspelets sista match.

TT Text

Rafael Nadal hade en oväntat tung start mot Stefanos Tsitsipas i O2 arena i London. Spanjoren förlorade överraskande första set efter tiebreak.

Men med siffrorna 6–4, 7–5, vände Nadal på matchen och mottog efteråt prisbucklan för att han kommer avsluta året som världsetta tack vare att Roger Federer sent på torsdagen besegrade Novak Djokovic.

– Jag är väldigt glad. Efter alla saker jag har gått igenom i min karriär i form av skador trodde jag aldrig att jag vid 33 års ålder skulle ha den här bucklan i mina händer igen, sade han.

– Det är väldigt känslosamt för mig. Det är mycket jobb för att vara där vi är i dag.

Trots vinsten var Rafael Nadal beroende av andra resultat i gruppen för att få spela vidare i ATP-slutspelet. Spanjorens hopp stod till Daniil Medvedev som var tvungen att slå Alexander Zverev i fredagens kvällsmatch.

Men så blev det inte – tyske Zverev vann med 2–0 i set mot Medvedev och ställs i stället för Nadal mot Roger Federer i ATP-semifinalen.

– Jag är i semifinalerna igen i den här arenan där jag spelar min bästa tennis. Det finns ingen liknande stämning någon annanstans i världen, sade Zverev efter segern.

Den tyske världssjuan vann fjolårets final mot Novak Djokovic.