Hoppa till innehållet

En utskrift från Dagens Nyheter, 2022-08-15 20:41

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/sport/nadal-fortsatt-skadad-drar-sig-ur-turnering/

SPORT

Nadal fortsatt skadad – drar sig ur turnering

Rafael Nadal. Arkivbild.
Rafael Nadal. Arkivbild. Foto: Joe Toth/AP

Världstrean Rafael Nadal drar sig ur nästa veckas ATP-turnering i Canada Masters i Montreal på grund av magmuskelskadan han fick under Wimbledon. Då kan US Open vara i fara.

TT Text

Rafael Nadal har fått kasta in handduken till Kanadaturneringen till följd av den magmuskelskada superstjärnan ådrog sig i Wimbledon tidigare i sommar.

”Vi har beslutat att inte åka till Montreal utan kommer fortsätta träna själva utan att överbelasta oss”, skriver Nadal själv på Twitter.

US Open i New York startar i slutet av augusti och kan därför vara i fara för 36-åringen som dragits med flera skador genom åren.

Spanjoren spelade hela Wimbledons kvartsfinal med magsmärtor och tvingades därför avstå från spel i semifinalen mot australiern Nick Kyrgios.

Sedan tidigare är det klart att Novak Djokovic, som vann Wimbledon, inte heller kommer att spela Montreals ATP-turnering. Ingen ovaccinerad släpps in i Kanada och Djokovic väljer fortsatt att vaccinvägra.

Ämnen i artikeln

Tennis
Rafael Nadal

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB:s (”Ifrågasätt”) tjänst Ifrågasätt erbjuder DN möjligheten för läsare att kommentera vissa artiklar. Denna tjänst tillhandahålls således av Ifrågasätt som också är ansvarig för tjänsten.

De kommentarer som Ifrågasätt tillgängliggör på tjänsten visas i anslutning till dn.se. DN granskar inte kommentarerna i förväg. Kommentarerna omfattas inte av utgivaransvaret enligt yttrandefrihetsgrundlagen och de är inte heller en del av den grundlagsskyddade databasen dn.se.

Grundreglerna för kommentarer är:

  • håll dig till ämnet
  • håll en god ton
  • visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln.

I övrigt gäller de regler för kommentarer som framgår av Ifrågasätts användarvillkor och som du godkänner i samband med att du skapar ett konto för kommentering. Ifrågasätt förbehåller sig rätten att radera kommentarer i efterhand. DN kan genom eget beslut ta bort kommentarer.

Ⓒ Detta material är skyddat enligt lagen om upphovsrätt