Vi har förtydligat hur vi behandlar personuppgifter och cookies.
Mitt DN - skapa ditt nyhetsflöde Mina nyhetsbrev Ämnen jag följer Sparade artiklar Kunderbjudanden Kundservice och prenumeration Logga ut
Du följer nu ämnet: STOCKHOLMS STAD (sparas i Mitt DN)
Sport

Nadal fortsätter att hjälpa offren på Mallorca

Rafael Nadal utrustad med gummistövlar.
Rafael Nadal utrustad med gummistövlar. Foto: Francisco Ubilla/AP

Översvämningarna på Mallorca har krävt tio liv och lämnat många hemlösa.

Tennisstjärnan Rafael Nadal gör allt han kan för att hjälpa till. 

I går morse öppnade Mallorca-bon upp sitt tenniscenter för offren och på onsdagskvällen sågs han rensa lera i gummistövlar.

De kraftiga regnen och översvämningarna i Sant Llorenç på Mallorca har kostat tio människor livet och lämnat bra många fler hemlösa.

Översvämmade floder och kanaler fick vattenmassor att tränga in på gator och i hus, vilket ledde till att runt 120 Sant Llorenç-bor fick ta skydd i tennisstjärnan Rafael Nadals tenniskomplex som ligger strax söder om staden.

”Vår djupaste medkänsla går till familjerna till dem som dödades av de allvarliga översvämningarna i San Llorenç. Precis som i går erbjuder vi i dag rummen på sportcentret och akademin till alla som behöver boende”, skriver världsettan på Instagram.

Men Nadals vilja att hjälpa till stannar inte där. Under onsdagskvällen sågs han rensa lera från de drabbade invånarnas hus. 

Kommentera artikeln
I samarbete med tjänsten Ifrågasätt erbjuder DN möjligheten att kommentera vissa artiklar. Håll dig till ämnet och håll en god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Vi tar bort inlägg som vi bedömer är olämpliga.