Hoppa till innehållet

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

En utskrift från Dagens Nyheter, 2021-03-04 18:05

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/sport/nadal-vidare-i-australian-open-har-varit-tuffa-dagar/

Sport

Nadal vidare i Australian Open: ”Har varit tuffa dagar”

Rafael Nadal är vidare till andra omgången i Australian Open.
Rafael Nadal är vidare till andra omgången i Australian Open. Foto: James Gourley/Shutterstock

En skadekänning tvingade Rafael Nadal att dra sig ur förra veckans turnering.

Men i Australian Open var han tillbaka — i god form.

– Raka set, det var precis vad jag behövde, säger spanjoren efter 6–3, 6–4, 6–1 mot Laslo Djere.

TT Text

Världstvåan inledde jakten på karriärens 21:a grand slam-titel med en enkel seger mot den 56:e rankade serben.

Lätt med tanke på att avancemanget ordnades med tre raka set.

Men helt okomplicerat var det inte för Nadal.

34-åringen visste inte riktigt var han stod någonstans efter det att en skadekänning tvingade honom att avstå förra veckans turnering. Dessutom var det länge sedan han spelade en tävlingsmatch — i ATP-slutspelets semifinal den 21 november.

– Det har varit tuffa 15 dagar för mig, säger Nadal, som i en träningsmatch för tolv dagar sedan kände sig stel i ryggen.

– Jag behövde överleva i dag, och det är vad jag gjorde. Jag är glad att vara vidare och jag tycker att jag gjorde ett bra jobb. Raka set, det var precis vad jag behövde.

Fjärdeseedade amerikanskan Sofia Kenin är även hon vidare från den första omgången, sedan hon besegrat hemmahoppet Maddison Inglis.

22-åringen slog ut australiskan med 7–5, 6–4, och medger i eftermatchintervjun att det inte var en helt bekväm inledning av turneringen för henne.

– Jag förstod att publiken skulle hålla på henne, mer eller mindre. Jag är glad att jag hade lite publik bakom mig. Jag var nervös. Självklart är en första match i en slam aldrig enkel, säger amerikanskan, enligt turneringens hemsida.

Läs mer: Mikael Ymer vidare – firar med Monopol

Ämnen i artikeln

Rafael Nadal
Tennis

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB:s (”Ifrågasätt”) tjänst Ifrågasätt erbjuder DN möjligheten för läsare att kommentera vissa artiklar. Denna tjänst tillhandahålls således av Ifrågasätt som också är ansvarig för tjänsten.

De kommentarer som Ifrågasätt tillgängliggör på tjänsten visas i anslutning till dn.se. DN granskar inte kommentarerna i förväg. Kommentarerna omfattas inte av utgivaransvaret enligt yttrandefrihetsgrundlagen och de är inte heller en del av den grundlagsskyddade databasen dn.se.

Grundreglerna för kommentarer är:

  • håll dig till ämnet
  • håll en god ton
  • visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln.

I övrigt gäller de regler för kommentarer som framgår av Ifrågasätts användarvillkor och som du godkänner i samband med att du skapar ett konto för kommentering. Ifrågasätt förbehåller sig rätten att radera kommentarer i efterhand. DN kan genom eget beslut ta bort kommentarer.

Ⓒ Detta material är skyddat enligt lagen om upphovsrätt