Logga in på Dagens Nyheter

Här kan du som DN-kund logga in för obegränsad läsning av DN.se och e-DN.

Med ett gratiskonto kan du följa skribenter och ämnen samt spara artiklar.

Sport

Nanne Bergstrand utvisad i träningsmatchen

Nanne Bergstrand, här under en tidigare match, blev uppskickad på läktaren av domaren.
Nanne Bergstrand, här under en tidigare match, blev uppskickad på läktaren av domaren. Foto: Johanna Lundberg/Bildbyrån

Nye brassen Romulo gjorde succé direkt. Trots det förlorade Hammarby med 2-1 (1-0) mot Örebro i genrepet inför den allsvenska fotbollspremiären mot Östersund på måndag.

Hammarbytränaren Nanne Bergstrand blev utvisad i andra halvlek efter att ha skällt på domaren.

Tränaren Nanne Bergstrand gick ut med att han såg måndagens utflykt till Örebro mer som ett träningspass än en träningsmatch.

I första halvlek fick Hammarby mest träna på försvarsspel och det började illa. Redan efter en och en halv minut låg bollen i nätet bakom Tim Markström. Crespo Kamara satte 1-0 och hade dessutom bud på ytterligare ett mål i inledningen av matchen.

Örebro vaskade fram ett flertal målchanser och eftersom Hammarby tränade försvarsspel gav man lättvindigt tillbaka bollen till hemmalaget som tackade och tog emot.

I andra halvlek inledde Hammarby med att träna det offensiva spelet. Plötsligt var det Hammarby som var först på bollen och vid sidan av plan blev till och med Bergstrand så het att domaren valde att visa upp honom på läktaren.

Enligt Cmore klev Bergstrand in på planen och skrek åt linjedomaren, efter att Örebros Astrit Ajdarević gått omkull några meter in på offensiv planhalva och fått frispark.

Kvitteringen till 1-1 petades in av Fredrik Torsteinbø efter en underbar lyftning av Romulo. Den 24-årige brassen, som skrivit ett tvåårskontrakt med Hammarby, hade bara varit på plan i drygt fem minuter när han visade klass.

Efter 82 minuter tappade Hammarbys försvar markeringen rejält när Daniel Gustavsson passade bollen till inhopparen Kalle Holmberg som distinkt satte 2-1-målet bakom William Eskelinen, Kajs grabb som fick hoppa in när Markström skadade sig i mitten av första halvlek.

Så startade Hammarby: Tim Markström –Oliver Silverholt, Richard Magyar, Lars Sætra, Stefan Batan –Erik Israelsson, Philip Haglund – Arnór Smárason, Fredrik Torsteinbø, Måns Söderqvist –Alex.