Hoppa till innehållet

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

En utskrift från Dagens Nyheter, 2020-07-11 10:17

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/sport/napoli-italienska-cupmastare-efter-straffar/

Sport

Napoli italienska cupmästare efter straffar

Napolis Lorenzo Insigne lyfter den italienska cuppokalen och resten av laget jublar.
Napolis Lorenzo Insigne lyfter den italienska cuppokalen och resten av laget jublar. Foto: Andrew Medichini/AP

Arkadiusz Milik satte bollen till vänster om Gianluigi Buffon och säkrade Napolis sjätte titel i den italienska cupen.

TT Text

Finalen mot Juventus var mållös och fick avgöras på straffar direkt efter ordinarie tid. Där inledde Juventus Paulo Dybala och Danilo med att missa sina straffar och när Milik satte Napolis fjärde raka straff var matchen avgjord.

Finalen på ett tomt Olympiastadion i Rom höll på att avgöras i slutminuterna, men Juventus målvaktsveteran Buffon lyckades då med en snygg dubbelräddning.

Juventus får nu inrikta sig på att i stället vinna den italienska ligan. Med tolv omgångar kvar att spela leder Turinlaget Serie A en poäng före Lazio.

Ämnen i artikeln

Fotboll
Juventus F.C

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB:s (”Ifrågasätt”) tjänst Ifrågasätt erbjuder DN möjligheten för läsare att kommentera vissa artiklar. Denna tjänst tillhandahålls således av Ifrågasätt som också är ansvarig för tjänsten.

De kommentarer som Ifrågasätt tillgängliggör på tjänsten visas i anslutning till dn.se. DN granskar inte kommentarerna i förväg. Kommentarerna omfattas inte av utgivaransvaret enligt yttrandefrihetsgrundlagen och de är inte heller en del av den grundlagsskyddade databasen dn.se.

Grundreglerna för kommentarer är:

  • håll dig till ämnet
  • håll en god ton
  • visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln.

I övrigt gäller de regler för kommentarer som framgår av Ifrågasätts användarvillkor och som du godkänner i samband med att du skapar ett konto för kommentering. Ifrågasätt förbehåller sig rätten att radera kommentarer i efterhand. DN kan genom eget beslut ta bort kommentarer.

Ⓒ Detta material är skyddat enligt lagen om upphovsrätt