Hoppa till innehållet

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

En utskrift från Dagens Nyheter, 2020-05-25 04:49

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/sport/nascar-tillbaka-pa-banan-efter-coronastangningen/

Sport

Nascar tillbaka på banan efter coronastängningen

Kevin Harvick firar sin Nascarseger i Darlington.
Kevin Harvick firar sin Nascarseger i Darlington. Foto: Brynn Anderson/AP

Fans, förare och alla andra Nascar-anhängare kunde jubla under måndagsnatten, efter att racingserien åter dragit i gång. Allra mest jublade Kevin Harvick, som tog sin första seger för året.

TT Text

Nascar blev under måndagsnatten en av de första sporterna i USA som drog i gång efter den stora stängningen under coronapandemin. Efter drygt två månaders uppehåll tävlade förarna åter på Darlington Raceway.

Efter 293 varv på ovalen i South Carolina kunde Kevin Harvick rulla in över mållinjen som segrare, drygt två sekunder före Alex Bowman och Kurt Busch. Harvick tog sig längst fram i fältet efter 150 varv, och höll sedan ledningen hela vägen in i mål.

Men allt var förstås inte som vanligt. Första tävlingen efter coronan hölls inför tomma läktare och ingen publik jublade på plats när den 44-årige veteranen firade sin 50:e seger i Nascar.

– Jag trodde inte att det skulle göra så stor skillnad utan publik, men sen vann vi i teamet loppet och det var dödstyst där ute, så ja, vi saknar fansen, sade en munskyddsbeklädd Harvick i segerintervjun.

I och med segern drygade Harvick ut sin ledning i den sammanlagda tabellen. Nästa tävling körs redan natten till torsdag, svensk tid, även den inför ett tomt Darlington Raceway.

Läs mer: Belgien ger dispens för formel 1-lopp