Hoppa till innehållet

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

En utskrift från Dagens Nyheter, 2020-05-29 13:36

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/sport/nfls-spelschema-opaverkat-av-coronapandemin/

Sport

NFL:s spelschema opåverkat av coronapandemin

Kansas City Chiefs superstjärna Patrick Mahomes (till vänster) ledde sitt lag till seger i Super Bowl i vintras. Arkivbild.
Kansas City Chiefs superstjärna Patrick Mahomes (till vänster) ledde sitt lag till seger i Super Bowl i vintras. Arkivbild. Foto: Mark Humphrey/AP

I stort sett hela idrottsvärlden är alltjämt pausad.

Några planer på att skjuta på höstens NFL-start finns dock inte.

– Vi planerar att starta i tid, säger ligans talesperson Brian McCarthy till ESPN.

TT Text

Det har talats om en uppskjuten säsong även för USA:s proffsliga i amerikansk fotboll – men icke. Planen är att kommande upplaga av NFL ska genomföras som planerat trots den pågående coronapandemin, och nästa vecka släpps spelschemat.

Den amerikanska sportkanalen ESPN skriver att den 17 veckor långa säsongen kommer att inledas den 10 september med Super Bowl som sedvanlig avslutning den 7 februari nästa år.

– Vi planerar att starta i tid, säger ligans talesperson Brian McCarthy.

Tidningen Sports Business Daily rapporterade dock i början av veckan att NFL har förberett en alternativ plan för om coronapandemin trots allt skulle sätta käppar i hjulen för en planenlig ligastart. I så fall väntas säsongen kunna inledas först i mitten av oktober, vilket skulle skjuta fram Super Bowl till slutet av februari.

Om matcherna kommer kunna spelas med publik är högst osäkert, men enligt ESPN har NFL ”visioner med fans på läktarna”.