Hoppa till innehållet Ge oss feedback gällande tillgänglighet

En utskrift från Dagens Nyheter, 2022-11-28 08:53

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/sport/nhl-fans-skamde-ut-sig-nagon-hade-kunnat-skadas/

SPORT

NHL-fans skämde ut sig: ”Någon hade kunnat skadas”

Torontos center Auston Matthews skjuter undan en burk efter att ilskna New Jersey-fans fyllt isen med allehanda skräp under nattens NHL-match.
Foto: Adam Hunger/AP

Det krävdes en svensk rookie och tre bortdömda mål för att sätta stopp för New Jerseys segersvit.

Domsluten gillades inte av lagets fans, som kastade in så mycket saker på isen att matchen fick pausas.

– Jag har aldrig varit med om något liknande under mina år i NHL, säger Torontos veteranback Mark Giordano till Aftonbladet efter 2–1-segern.

TT Text

New Jersey hade inte förlorat en match i NHL-ishockeyn sedan den 25 oktober och tog emot Toronto med 13 raka segrar i bagaget. Förhoppningen var ytterligare en seger och att därmed klå det noterade klubbrekordet från februari–mars 2001.

Men en 23-åring från Västerås hade andra planer.

I sin sjätte NHL-match, vid ställningen 1–0 till Toronto, fick Pontus Holmberg en kontringschans efter en misslyckad New Jersey-passning. Den tidigare Växjöspelaren kom ensam mot målvakten och placerade pucken mellan benen på New Jerseys Vitek Vanecek.

Det innebar en 2–0-ledning, och målet visade sig bli avgörande eftersom New Jersey via Dougie Hamilton, assisterad av bland annat Fabian Zetterlund, reducerade i tredje perioden men sedan inte gjorde fler mål.

Sägas bör att Toronto också hade lite tur, då New Jersey under matchen fick tre mål bortdömda och utöver det noterades för två stolpträffar.

Två bortdömda mål, båda för interference av målvakten, var irriterande nog för hemmafansen. Men när även Erik Haula blev av med sitt mål i mitten av sista perioden, för att ha sparkat in pucken, tappade supportrarna huvudet helt.

Massvis av föremål – burkar, flaskor och mat – kastade in på isen och Torontospelarna flydde ut i omklädningsrummet.

– Vi kan skratta åt det nu, eftersom alla klarade sig helskinnade. Men någon hade kunnat skadas. Jag har aldrig varit med om något liknande under mina år i NHL, säger Torontos veteranback Mark Giordano enligt Aftonbladet.

– Jag försökte få dem att sluta kasta saker men jag fick en kycklingvinge på mig, säger New Jerseys Erik Haula.

Matchen återupptogs till slut och Dougie Hamilton fick till slut in en reducering för New Jersey. Men det räckte inte mer än till en 1–2-förlust.

Det innebär att New Jersey stannade på 13 raka vinster, den femte längsta segersviten i NHL:s historia. Rekordet innehas av Pittsburgh som vann 17 matcher i rad 1993.

Ämnen i artikeln

Ishockey NHL
Ishockey

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB:s (”Ifrågasätt”) tjänst Ifrågasätt erbjuder DN möjligheten för läsare att kommentera vissa artiklar. Denna tjänst tillhandahålls således av Ifrågasätt som också är ansvarig för tjänsten.

De kommentarer som Ifrågasätt tillgängliggör på tjänsten visas i anslutning till dn.se. DN granskar inte kommentarerna i förväg. Kommentarerna omfattas inte av utgivaransvaret enligt yttrandefrihetsgrundlagen och de är inte heller en del av den grundlagsskyddade databasen dn.se.

Grundreglerna för kommentarer är:

  • håll dig till ämnet
  • håll en god ton
  • visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln.

I övrigt gäller de regler för kommentarer som framgår av Ifrågasätts användarvillkor och som du godkänner i samband med att du skapar ett konto för kommentering. Ifrågasätt förbehåller sig rätten att radera kommentarer i efterhand. DN kan genom eget beslut ta bort kommentarer.

Ⓒ Detta material är skyddat enligt lagen om upphovsrätt