Hoppa till innehållet

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

En utskrift från Dagens Nyheter, 2020-06-01 15:52

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/sport/nhl-profilens-coronakamp-ett-helvete/

Sport

NHL-profilens coronakamp: ”Ett helvete”

Georges Laraque. Arkivbild.
Georges Laraque. Arkivbild. Foto: Paul Chiasson/AP

Förre NHL-profilen och AIK-spelaren Georges Laraque, 43, har legat på sjukhus med covid-19. Nu har han blivit utskriven, men är skakad över vad han gått igenom.

– De två-tre första dagarna var ett helvete, säger han till Montreal Gazette.

TT Text

Kanadensaren gjorde tolv säsonger i NHL och under lockouten 2004-05 var han med och spelade upp AIK till allsvenskan sedan klubben tvångsdegraderats till division 1 av ekonomiska skäl. Han blev snabbt populär hos AIK-supportrarna.

Han gjorde sig ett namn främst som slagskämpe och var inblandad i 131 slagsmål i NHL. Nu har han gått sitt livs tuffaste match.

– Det är galet. Jag hade som jobb att slåss och skadade mig aldrig i en fajt, men det är ingenting jämfört med vad jag just gått igenom, säger han till tidningen.

Laraque lider av astma och tvingades till andningshjälp på sjukhuset i Montreal därifrån han skrevs ut under måndagen. Han säger att han aldrig var rädd för att dö, trots att folk runt omkring honom gjorde det. Han lade ut videoklipp på sociala medier och fick hälsningar från stjärnor som Sidney Crosby och Wayne Gretzky.

Georges Laraque är vältränad och sprang tio kilometer om dagen som förberedelse inför ett maratonlopp, nu vill han varna framför allt yngre som tar lätt på coronaviruset.

– Jag är frisk och det hände mig. Vem som helst kan drabbas och folk måste ta det här på allvar, säger han.

Läs mer: Tove Alexandersson har hjärtproblem – misstänker corona