Vi har förtydligat hur vi behandlar personuppgifter och cookies.
Mitt DN - skapa ditt nyhetsflöde Mina nyhetsbrev Ämnen jag följer Sparade artiklar Kunderbjudanden Kundservice och prenumeration Logga ut
Du följer nu ämnet: STOCKHOLMS STAD (sparas i Mitt DN)
Sport

Nike attackerat av Twitterstorm

Tidigare NFL-spelaren Colin Kaepernick är med i Nikes nya kampanj. Arkivbild.
Tidigare NFL-spelaren Colin Kaepernick är med i Nikes nya kampanj. Arkivbild. Foto: Peter Dejong/AP

Efter att Nike valt att ha den kontroversiella tidigare NFL-spelaren Colin Kaepernick som ett av företagets ansikten utåt har sko- och klädtillverkarens aktie fallit med 3 procent i tisdagens inledande handel på New York-börsen.

Kursfallet har föregåtts av krav på bojkott av Nike på grund av valet att ha Kaepernick som fixstjärna i 30-årsjubileumet för ”Just Do It”-kampanjen.

Kaepernick väckte starka känslor när han som storstjärna i det amerikanska fotbollslaget San Francisco 49-ers knäböjde när nationalsången spelades i en protest mot rasism.

– Vi anser att Colin är en av de mest inspirerande idrottarna i den här generationen, som har använt sportens kraft för att hjälpa till att ta världen framåt, säger Gino Fisanotti vid Nike, enligt ESPN.

I måndags publicerade Kaepernick en svartvit bild på sig själv på Instagram med logotypen för NFL och citatet: ”Tro på något. Även om det innebär att du offrar allt.”

Efter publiceringen av Instagram-inlägget har tiotusentals inlägg gjorts på det sociala nätverket Twitter med hashtaggen #NikeBoycott.

Kommentera artikeln
I samarbete med tjänsten Ifrågasätt erbjuder DN möjligheten att kommentera vissa artiklar. Håll dig till ämnet och håll en god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Vi tar bort inlägg som vi bedömer är olämpliga.