Hoppa till innehållet

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

En utskrift från Dagens Nyheter, 2021-06-18 01:55

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/sport/nilla-fischer-tackar-nej-till-os/

SPORT

Nilla Fischer tackar nej till OS

Nilla Fischer tackar nej till OS.
Nilla Fischer tackar nej till OS. Foto: Patrik C Österberg/TT

Familjeskäl har fått gå före när backveteranen Nilla Fischer bestämt sig för att tacka nej till en plats i den svenska OS-truppen till Tokyo.

– I sista ändan var det ett lätt beslut att ta, säger Fischer till Expressen.

DN-TT Text

Nilla Fischer har spelat 184 landskamper och trots att 36-åringen inte varit given i den svenska startelvan såg hon ut att bli en pelare att luta sig mot för förbundskapten Peter Gerhardsson, när Juventusstjärnan Linda Sembrant efter en knäskada tvingats tacka nej.

Men Fischer har meddelat Gerhardsson sitt beslut.

I mitten av juli väntar frun Mika Fischer parets andra barn och landslagsbacken väljer att prioritera familjen.

– Det hade så klart varit kul att göra ett OS till men det här är viktigare och större, säger Fischer till Expressen.

Backstjärnan har ett OS-silver, två VM-brons och ett EM-brons på meritlistan – men i sommar blir det ingen ny medaljjakt.

– OS är det största inom idrotten och Tokyo skulle ha blivit mitt sista OS. Samtidigt har jag gjort oerhört många mästerskap. Och att jämföra att få barn och göra ett ytterligare ett mästerskap. Då var det ett lätt beslut att ta, säger hon.

Efter sommaren ska Fischer och Gerhardsson ha fortsatta diskussioner om fortsättningen i landslaget.

”Vi har gemensamt pratat om att efter OS ha en ny kontakt med varandra för att diskutera och prata vidare om framtiden i landslaget efter sommarens mästerskap”, säger Gerhardsson i ett uttalande.

Fischer, som numera tillhör Linköping, har gjort sammanlagt 185 A-landskamper under karriären.

OS i Tokyo invigs den 23 juli, men Sverige spelar premiärmatchen mot USA redan den 21 juli.

Ämnen i artikeln

Fotboll

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB:s (”Ifrågasätt”) tjänst Ifrågasätt erbjuder DN möjligheten för läsare att kommentera vissa artiklar. Denna tjänst tillhandahålls således av Ifrågasätt som också är ansvarig för tjänsten.

De kommentarer som Ifrågasätt tillgängliggör på tjänsten visas i anslutning till dn.se. DN granskar inte kommentarerna i förväg. Kommentarerna omfattas inte av utgivaransvaret enligt yttrandefrihetsgrundlagen och de är inte heller en del av den grundlagsskyddade databasen dn.se.

Grundreglerna för kommentarer är:

  • håll dig till ämnet
  • håll en god ton
  • visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln.

I övrigt gäller de regler för kommentarer som framgår av Ifrågasätts användarvillkor och som du godkänner i samband med att du skapar ett konto för kommentering. Ifrågasätt förbehåller sig rätten att radera kommentarer i efterhand. DN kan genom eget beslut ta bort kommentarer.

Ⓒ Detta material är skyddat enligt lagen om upphovsrätt