Logga in på Dagens Nyheter

Här kan du som DN-kund logga in för obegränsad läsning av DN.se och e-DN.

Med ett gratiskonto kan du följa skribenter och ämnen samt spara artiklar.

Sport

Nilsson en vägg i Skurus mål

Rebecca Nilsson såg till att Skuru vann premiären hemma mot Skara.
Rebecca Nilsson såg till att Skuru vann premiären hemma mot Skara. Foto: Petter Arvidsson/Bildbyrån

Förra säsongen var hon nummer två i Skurus mål, men i år är Rebecca Nilsson förstemålvakt. I premiären hemma mot Skara tog hon allt de sista tio minuterna när Skuru kunde dra ifrån och vinna med 26–21 (16-10).

– Rebecca kan få sitt stora genombrott i år, säger Skurus tränare Mats Kardell.

Skuru var storfavorit till att vinna handbollspremiären hemma i Nacka bollhall över Skara. Motståndarna har tappat tio spelare till den här säsongen och tvingats bygga ett nytt lag.

Även Skuru har tappat spelare, men bara två från förstauppställningen, så stommen är intakt.

– Men vi kan säga att vi föryngrat bakom stommen, vi har fem nya varav tre från de egna leden, säger Mats Kardell, ny tränare för året.

Skuru såg också ut att ha segern i sin hand. Efter en bra första halvlek, där man som mest ledde med 15-7, hade man en ledning i halvtid med sex mål, 16-10.

Efter tio minuter i den andra halvleken var ledningen 19-14, då plötsligt gick spelet i baklås för hemmalaget, samtidigt som Skara började sätta sina chanser.

Med mindre än en kvart kvar av matchen skilde det bara ett mål mellan lagen, 20-19 och då åkte dessutom Skuru på en utvisning.

Då klev Rebecca Nilsson in i handlingen.

– När matchen ska avgöras kliver hon fram, säger Mats Kardell om sin målvakt som bland annat räddade en straff och bara släppte in ett mål de sista tio minuterna. Rebecca Nilssons räddningsprocent slutade på fantastiska 41 procent.

– Vi är som bäst de första 25 minuterna både bakåt och framåt. Spelmässigt börjar vi bra även i andra halvlek, vi spelar oss fram till jättebra lägen som vi bränner samtidigt som deras målvakt var bra. De kommer närmare och närmare, men vi drabbas aldrig av panik, utan vi behåller lugnet, säger Mats Kardell som förutom Rebecca Nilsson även prisade sexmålsskytten Ulrika Olsson.

– Hon var bländande i första halvlek och var banans drottning. Hon ser inte så tempostarkt ut, men hon har bra djup i spelet och väljer alltid rätt.

Årets upplaga av SHE är mer öppen än på många år. Och Skuru tänker vara med och slåss när det drar ihop sig till finalspel i vår.

Alla har en större chans att vinna. Jag ser inte att vi är sämre än Höör, Sävehof och Lugi. Jag tycker vi är på den nivån. Det gäller att man får till det när det gäller i vår, säger Mats Kardell.