Vi har förtydligat hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

En utskrift från Dagens Nyheter, 2019-05-25 00:20

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/sport/nollan-kan-ta-over-hammarby/

Sport

”Nollan” kan ta över Hammarby

Magnus ”Nollan” Grahn ser tre möjliga skäl till att han på nytt ska engagera sig i Hammarby handboll. Foto: Paul Hansen

Magnus ”Nollan” Grahn, mannen som 2006 förde Hammarby till handbollsklubbens första SM-guld, är på väg tillbaka till föreningen.

– Jag har lovat att ge ett svar senast onsdag 8 maj, säger Grahn till DN.

Rätta artikel

Efter 16 säsonger i högsta serien åkte Hammarby i mitten av mars ur Handbollsligan.

När klubben ska starta om på nytt vill man se Magnus ”Nollan” Grahn som ytterst ansvarig för verksamheten. Klubben jobbar också för att hitta en ny sportchef.

– Jag vill veta hur illa ute föreningen är, att det är dåligt vet alla. Jag har fått reda på att det är svart, men inte becksvart.

Om ”Nollan” nappar tvingas han sluta som expert på Sveriges Television.

– Det kommer att beröra mig så jag vill gärna veta hur illa det är för att kunna ta ett beslut om jag ska vara med eller inte.

Magnus ”Nollan” Grahn ser tre möjliga skäl till att han åter ska engagera sig i klubben han förde från division 1-spel 2001 till SM-guld 2006.

– Mitt handbollshjärta blöder när jag ser hur illa det ser ut på herrsidan i Stockholmshandbollen. Sedan mår jag inte heller bra av att se Hammarby handboll fullständigt skjutas sönder, det känns inte bra.

Det tredje skälet är det mest känslosamma. 

”Nollan” vill hedra Berth Sjöö som gick bort i början av året. Det var Sjöö som höll handbollssektionen levande och det var också han som lockade ”Nollan”, efter viss övertalning, att ta hand om laget i början av 2000-talet.

– Jag får känslan av att man kommer att minnas att när han som drog i gång handbollen gick bort, det var då allting fallerade, det känns absolut inte bra.

”Nollan” har varit i kontakt med spelande tränaren Patrik Fahlgren som är den ende som har ett kontrakt som gäller nästa säsong.

Talangerna Adam Blanche och målvakten Fabian Norsten kommer att lämna klubben och fler kan försvinna.

– Det kommer inte bli någon massflykt från Hammarby handboll, så är det. Om inte siffrorna är fullständigt katastrofala, säger Magnus Grahn.

Läs mer:

Spelarflykt hotar Hammarby – kontrakten gäller inte längre

AIK har sagt upp alla handbollskontrakt

Skånela kan ta spelare från krisande AIK och Hammarby