Vi har förtydligat hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

En utskrift från Dagens Nyheter, 2019-08-20 18:28

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/sport/noren-missar-slutspel-men-blixt-klarar-sig/

Sport

Norén missar slutspel – men Blixt klarar sig

Jonas Blixt. Foto: Tyler Lecka/Getty

Jonas Blixt och Alex Norén spelade i helgen om en slutspelsplats och att få vara med i nästa års USA-tour i golf.

Blixt gick vidare – Norén missade chansen.

TT Text

För Jonas Blixt och Alex Norén så handlade veckans tävling på USA-touren i Greensboro, North Carolina, inte bara om fina placeringar. Det handlade mer om att få tillräckligt med poäng för att få vara med i Fedex-slutspelet och dessutom få en plats i nästa års USA-tour i golf.

Jonas Blixt missade cutten med ett slag och fick noll rankningspoäng. Men med en 122:a placering i rankningen är han ändå en av de 125 som får spela slutspelsveckorna och får en plats nästa år.

Alex Norén, som låg just 125:a inför helgens tävling, kunde glädja sig åt klarad cut även om han var långt ifrån en topplats. Serien 69–67–69–68 och 273 slag räckte dock inte till mer än en 60:e plats och tyvärr också tappad slutspelsplats med fyra placeringar.

Amerikanen J T Poston, som är från delstaten, vann tävlingen. Med en eagle och sex birdies hade han en kanonrunda på åtta under par. Han gick alla fyra rundorna utan bogey.

– Jag har antagligen inte gjort så många bogeyfria rundor i år. Och att få fyra i rad är rätt speciellt, och att få avsluta med en 62:a på söndagen är helt fantastiskt, säger han efter segern.

Sydkoreanen An Byeong-Hun, som varit i ledningen under hela tävlingen, tappade i den avgörande rundan och tvingades även släppa förbi amerikanen Webb Simpson och slutade på tredje plats, ett slag framför fyran Viktor Hovland från Norge.