Hoppa till innehållet

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

En utskrift från Dagens Nyheter, 2020-09-18 10:47

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/sport/norrkoping-nickade-hem-segern-i-kalmar-riktigt-bra/

Sport

Norrköping nickade hem segern i Kalmar: ”Riktigt bra”

IFK Norrköpings Christoffer Nyman nickar in 0–2.
IFK Norrköpings Christoffer Nyman nickar in 0–2. Foto: Bildbyrån

Efter en tung period med några mindre bra insatser visade IFK Norrköping gammal god form när de vann med 2–0 borta mot Kalmar FF.

– Det är en stor laginsats med stor arbetsmoral. Vi fick med oss en nolla och det var underbart skönt, sade Alexander Fransson till Dplay.

TT Text

Kalmar FF och IFK Norrköping är två lag med tveksam form. Men att det skulle finnas någon som helst tvekan i Norrköping märktes inte mot Kalmar. Defensiven satt klockrent, Kalmar hade inte en enda målchans på det första 45 minuterna. Och offensivt kändes det farligt så fort de nådde sista tredjedelen.

Det enda som stod mellan Norrköping och ett ledningsmål under de första 20 minuterna var Kalmars målvaktsreserv Ole Söderberg som gjorde två mycket vassa räddningar.

Men det skulle inte gå att stå emot. Speciellt inte när Norrköping fick omställningar. Vid 1–0 var det Jonathan Levi som satte full fart ända ner till sidlinjen, därifrån slog han en perfekt chip till Isak Bergmann Johannesson som bara hade att sätta dit huvudet.

Norrköping var skoningslöst i sitt presspel och det var tack vare det som 2–0 kom. Sebastian Ring pressades till ett felpass. Inlägget nådde Christoffer Nyman som skulle ha haft tid att ta en fika innan han nickade in sitt elfte mål för säsongen.

– Jag tycker att det stundtals är riktigt bra, sade målskytten Nyman till Dplay i halvtidsintervjun.

Kalmar-tränaren Nanne Bergstrand bytte ut båda sina anfallare i halvtid. Inhopparna Alexander Ahl Holmström och Mayrone George hade efter sex minuter haft var sitt friläge – men båda två missade.

Annars blev andra halvlek en enda lång väntan på slutsignalen. Norrköping spelade smart och släppte inte till så mycket mer än de där missade frilägena. Klar seger och de tar klivet upp till fjärde plats.

– Vi tar tre poäng och håller nollan, det är vi nöjda med. Nu tar vi en match i taget och inte ha för mycket koll på tabellen, sade Alexander Fransson till Dplay.

Kalmar är kvar på nedflyttningsplats.

– Vi skapar chanser som är bra, vi måste göra mål på dem. Men vi kommer ut lite fel och gör fel grejer, sade Viktor Elm till Dplay.

Ämnen i artikeln

Fotboll

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB:s (”Ifrågasätt”) tjänst Ifrågasätt erbjuder DN möjligheten för läsare att kommentera vissa artiklar. Denna tjänst tillhandahålls således av Ifrågasätt som också är ansvarig för tjänsten.

De kommentarer som Ifrågasätt tillgängliggör på tjänsten visas i anslutning till dn.se. DN granskar inte kommentarerna i förväg. Kommentarerna omfattas inte av utgivaransvaret enligt yttrandefrihetsgrundlagen och de är inte heller en del av den grundlagsskyddade databasen dn.se.

Grundreglerna för kommentarer är:

  • håll dig till ämnet
  • håll en god ton
  • visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln.

I övrigt gäller de regler för kommentarer som framgår av Ifrågasätts användarvillkor och som du godkänner i samband med att du skapar ett konto för kommentering. Ifrågasätt förbehåller sig rätten att radera kommentarer i efterhand. DN kan genom eget beslut ta bort kommentarer.

Ⓒ Detta material är skyddat enligt lagen om upphovsrätt