Hoppa till innehållet

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

En utskrift från Dagens Nyheter, 2021-04-15 16:00

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/sport/norsk-os-medaljor-funnen-dod/

Sport

Norska OS-medaljören Vibeke Skofterud funnen död

Bild 1 av 5 Vibeke Skofterud omkom i en vattenskoterolycka, endast 38 år gammal. Arkivbild.
Foto: Terje Bendiksby/NTB Scanpix /TT
Bild 2 av 5 Vibeke Skofterud tog en överlägsen seger i Vasaloppet 2012, och kunde då kosta på sig att värdigt gå i mål med segerkransen runt halsen.
Foto: Ulf Palm / TT
Bild 3 av 5 Vibeke Skofterud stakar under sitt segerlopp i Vasaloppet 2012.
Foto: Ulf Palm/TT
Bild 4 av 5 19 november 2011, Vibeke Skofterud (längst till höger) har som trea i 10-kilometersloppet i fri stil i norska Sjusjøens världscuptävlingar fint sällskap av tvåan Charlotte Kalla och norska ettan Marit Bjørgen.
Foto: Pontus Lundahl / TT
Bild 5 av 5 Olyckan som tog Vibeke Skofteruds liv ska ha skett i skärgården utanför kuststaden Arendal i södra Norge. På bilden ses sundet Galtesund, nära inloppet till stadens hamn.
Foto: Karl Ragnar Gjertsen /Wikimedia Commons (CC BY-SA 2.5)

Den norska längdskidåkaren Vibeke Skofterud har hittats död. Norska polisen bekräftade på söndagen i ett pressmeddelande att det var 38-åriga Skofterud som tidigare på dagen miste livet i en vattenskoterolycka i havet utanför Arendal i södra Norge.

Detta är en låst artikel. Logga in som prenumerant för att fortsätta läsa. Logga in