Hoppa till innehållet

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

En utskrift från Dagens Nyheter, 2020-07-11 04:22

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/sport/norska-stjarnan-avundas-inte-stina-nilsson/

Sport

Norska stjärnan avundas inte Stina Nilsson

Skidskyttestjärnan Tirill Eckhoff ser Stina Nilsson som en tuff framtida konkurrent. Arkivbild.
Skidskyttestjärnan Tirill Eckhoff ser Stina Nilsson som en tuff framtida konkurrent. Arkivbild. Foto: Heiko Junge/NTB scanpix

Stina Nilsson kan ta all uppmärksamhet medan hon själv fortsätter vara bland världens bästa.

Det hoppas norska skidskyttestjärnan Tirill Eckhoff på i vinter.

– Det är ganska bra att kunna vara anonym ibland, säger 30-åringen till NRK.

TT Text

Stina Nilssons sensationella byte från längd till skidskytte spred chockvågor långt bortom Sveriges gränser och inte minst i Norge.

Plötsligt hade Therese Johaug, Maiken Caspersen Falla, Ingvild Flugstad Østberg och de övriga norska skidstjärnorna en blågul konkurrent färre att bry sig om.

I stället har landets mest framstående skidskyttar nu fått börja svara på frågor om vad Nilssons intåg i deras sport kan innebära. Tirill Eckhoff – OS-guldvinnare och flerfaldig världsmästare och världscupsegrare – tror att den svenska 26-åringen kan förvänta sig mycket uppmärksamhet.

– Den får hon njuta av i fred, sedan får jag göra mitt vanliga jobb. Det är ganska bra att vara anonym ibland och inte hela tiden vara en offentlig person, säger norskan.

Stina Nilsson förväntas tävlingsdebutera i slutet av augusti på rullskidskytte-SM i Dala-Järna.

– Det kommer ett tryck när du gör det bra, eller dåligt. Nu är hon ganska färsk så då gör det kanske inte så mycket, men jag avundas henne inte, säger Eckhoff.

Stina Nilsson har redan lovordats som en talangfull skidskytt – och kommer sannolikt vara att räkna med framöver, tror Eckhoff.

– Det är väldigt stor chans att hon blir en av mina tuffaste konkurrenter, säger hon.

Ämnen i artikeln

Skidskytte

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB:s (”Ifrågasätt”) tjänst Ifrågasätt erbjuder DN möjligheten för läsare att kommentera vissa artiklar. Denna tjänst tillhandahålls således av Ifrågasätt som också är ansvarig för tjänsten.

De kommentarer som Ifrågasätt tillgängliggör på tjänsten visas i anslutning till dn.se. DN granskar inte kommentarerna i förväg. Kommentarerna omfattas inte av utgivaransvaret enligt yttrandefrihetsgrundlagen och de är inte heller en del av den grundlagsskyddade databasen dn.se.

Grundreglerna för kommentarer är:

  • håll dig till ämnet
  • håll en god ton
  • visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln.

I övrigt gäller de regler för kommentarer som framgår av Ifrågasätts användarvillkor och som du godkänner i samband med att du skapar ett konto för kommentering. Ifrågasätt förbehåller sig rätten att radera kommentarer i efterhand. DN kan genom eget beslut ta bort kommentarer.

Ⓒ Detta material är skyddat enligt lagen om upphovsrätt